VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

20 de febrer del 2011

Ropa Vieja (tres receptes)

La famosa “Ropa Vieja”, que de fet es podria resumir amb una carn d’olla, amb certes diferències. De fet us adjunto tres receptes, que son les mes usades o conegudes

Roba vella (de Cuba)
Ingredients
1 kg de carn de vedella (polida) tallada per estofar
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
3 grans d'all
1 culleradeta d'orenga
1 culleradeta de pebre vermell
1 / 2 tassa de tomàquet fregit (o triturat)
3 cullerades d'oli d'oliva
1 / 2 tassa de vi
Preparació
Coure la carn amb aigua en una olla fins que estigui molt tova. Conservar aproximadament 1 / 2 tassa de brou per a la salsa. Desfilar la carn en forma de fil Tallar els pebrots i les cebes en quadrats, els alls a trossets molt petits. Sofregir tot l'anterior i afegir l'all, l'orenga, una mica de pebre i el pebre vermell, tenint cura que no es cremi. Afegir el tomàquet fregit (o triturat) i la carn, el brou (o el vi). Deixar a foc mitjà fins que s'evapori el brou.
Consells
Se serveix amb arròs blanc cuit com a guarnició. El vi blanc es pot substituir per cervesa o per brou

Roba vella del “cocido” (Madrid)
Ingredients
Totes les sobres del “cocido”. A més necessitarem una ceba, pebre vermell dolç, oli d'oliva i una mica de brou de l'olla.
Preparació:
Primer seleccionarem els ingredients. És a dir, jo sòl treure el greix a la cansalada, netejo la carn de possibles tendons o parts més dures o amb nervis, el pollastre podem treure-li els ossos que tingui adherits. Bé, una mica de neteja no va malament, sobretot si és per eliminar greixos. Després tallem tots els ingredients en parts iguals, petites, una mica més grans que els cigrons. També li afegeixo la col, però aquest li podeu deixar tal qual.
En una cassola ofegats una ceba tallada en juliana, si voleu podeu afegir un parell d'alls en làmines que quan comencin a daurar-se els retireu. Quan la ceba aquest tova afegir una cullera de pebre vermell dolç i remeneu durant uns 30 segons, perquè no es cremi el pebre vermell. Afegim llavors les restes del “cocido”.
Passos per fer la roba vella del “cocido”
Com en general la carn s'ha anat quedant seca a la nevera jo li afegeixo una mica de brou perquè torni a estar sucós. Remenem i deixem coure durant uns 5 minuts fins que es consumeixi el brou. Finalment només queda servir-lo. Això cal fer-ho ben calent i acompanyar, això sí, amb uns rosegons de pa, del bo.

Roba Vella (Illes Canàries)
Ingredients:
1 / 2 Kg de cigrons, ½ kg de carn de vaca, ½ kg de carn de pollastre, 1 kg de patates, 3 grans d'alls, 1 pebrot, 1 ceba, 1 tomàquet, 1 tassa de vi blanc, 1 tasseta d'aigua o brou, pebre vermell, pebre, farigola, llorer, claus, sal i oli.
Elaboració:
Es posen els cigrons de remull la nit anterior perquè s'estovin. Al dia següent, es renten i es posen en un calder amb la carn, la sal i aigua. Un cop guisat s'escorre tot i s'esmicola la carn.
Després es fregeixen la carn i els cigrons fins que quedin cruixents, i es reserva.
Es fa una fregit a part amb l'oli, la ceba, el pebrot, el tomàquet pelat i els alls, tot picat prèviament i se li afegeix el pebre i els claus. Un cop fet el fregit introduïm el pebre vermell, el vi, la farigola, el llorer i una tassa de brou. Posteriorment s'hi afegeix la carn i els cigrons i es deixa uns minuts al foc. Finalment, es fregeixen les patates a daus i es barreja tot.
A aquest plat també se li poden posar verdures com les pastanagues o fesols. Per a l'elaboració d'aquest plat se solen utilitzar els cigrons i la carn sobrant de l'olla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada