VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer del 2011

Melmelada de figues i dàtils

Melmelada de Figues
Ingredients per a envasos de 375 grs.
1 kg de figues una mica dures
200 grams de dàtils secs
800 grs. de sucre
5 cullerades de suc de llimona
1 culleradeta de ratlladura de llimona
Preparació:
Pelar les figues i introduir-los en un bol gran, alternant capes de fruita i de sucre amb el suc i la pela de llimona ratllada. Tapar i deixar macerar darrere espai de diverses hores. Rentar els dàtils, tallar molt fins a 7 o 8 trossos i introduir-los en un bol, cobrint-los amb aigua freda. Deixar que vagin absorbint aigua. Dipositar tot a la cassola i escalfar a foc molt suau. Deixar coure durant una hora aproximadament, depenent del líquid que tingui. Comprovar la densitat de la melmelada i, pel que fa comenci a coagular, envasar. Tapar els recipients en calent. Posar-los cap per avall fins que es refredin per complet. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 min. al bany maria.

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada