VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer de 2011

Melmelada de pastanaga, poma i prèssec

Melmelada de Pastanaga, Poma i Préssec
Ingredients: per a 5 envasos de 375 g
500 g de pastanagues
250 g de préssecs
500 g de pomes
El suc de 1 llimona
750 g de sucre
4 claus
2 cullerades de rom daurat (opcional)
Preparació:
Rentar, pelar i trossejar les pastanagues: coure al vapor durant 15 minuts, fins que estiguin tendres. Rentar, trossejar i desossar els préssecs. Rentar, extreure el cor i trossejar les pomes. Barrejar els tres ingredients, les pastanagues ja bullides a l'olla, juntament amb el suc de llimona i el sucre. Bullir a foc lent, remenant fins que el sucre s'hagi dissolt. Afegir els claus i coure a foc mitjà fins que es faci la melmelada amb la consistència adequada. Finalment, baixar el foc de nou al mínim i remenar per evitar que s'enganxi. Retirar del foc i afegir el rom (opcional).
Envasar en calent, invertint els recipients fins que estiguin freds. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria.
Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada