VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer de 2011

Melmelada de Síndria

Melmelada de Síndria
Ingredients: Per a 3 envasos de 375 g:
1 kg de síndria
750 g de sucre
1 beina de vainilla
la ratlladura de 1 llimona
Preparació:
Preparar la síndria, rentant, tallant-la a rodanxes, pelant i llevant-li les llavors. Després tallar-la a dauets. Introduir-la en un bol amb el sucre, i deixar macerar durant 12 hores, remenant sovint perquè deixi anar el suc. Posar en una cassola amb la pela de llimona i la beina de vainilla tallada al llarg, i coure durant uns 45 minuts. Comprovar la densitat de la melmelada fins que comenci a coagular. Envasar i tapar els recipients en calent. Posar-los cap per avall fins que es refredin per complet. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria.

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada