VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

15 de febrer del 2011

Confitura d'Albercocs

Confitura de Albercocs
Ingredients (Per a 3 envasos de 350 g.)
500 g d'albercocs desossats, 500 g de sucre, 125 ml d'aigua, 21 ametlles
Preparació:
Netejar els albercocs amb un drap i obrir-los per la meitat, retirant els ossos. Partir alguns ossos i extreure les ametlles, que seran agregades a la confitura. Si es prefereix, els albercocs es poden escaldar per treure'ls la pell. Es calculen unes 7 ametlles per cada envàs de 350 g.
Ensucrar l'aigua remenant, i posar al foc en una olla alta. Coure fins a arribar al punt petit perlat. Per comprovar-ho, mullar els dits en aigua molt freda. Agafar una mica d'almívar amb l'índex i ajuntar aquest amb el polze. Al separar-los, ha de formar un fil resistent que no arribi a trencar-se. Submergir els albercocs en l'almívar, i quan es reprengui l'ebullició, retirar amb una escumadora i introduir-los en un bol. Coure per segona vegada en almívar, fins que arribi de nou el punt de petit perlat. Incorporar novament la fruita i les ametlles en el calder, i deixar coure 15 minuts després de reprendre l'ebullició. Retirar-les i distribuir-les en els envasos. Coure l'almívar una tercera vegada, a punt de bola fluix. Per comprovar-ho, introduir una escumadora en l'almívar i veure si quan es bufa es formen bombolles i es desprenen. Abocar en els envasos amb la fruita i tapar en calent. Posar-los cap per avall fins que es refredin per complet. Per a més seguretat, poden esterilitzar 10 minuts al bany maria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada