VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer de 2011

Melmelada de Plàtans

Melmelada de Plàtans
Ingredients: Per a 4 envasos de 375 g:
900 g de plàtans
el suc de 4 taronges
el suc de 4 llimones
600 g de sucre
1 beina de vainilla
1 pal de canyella
2 cullerades de Cointreau (opcional)
Preparació:
Pelar i trossejar els plàtans. Introduir-los en la cassola juntament amb els dos sucs, la vainilla i la canyella. Dissoldre el sucre i cuinar a foc molt lent. Coure la barreja durant 30 minuts, remenant amb freqüència a mesura que es vagi espessint. Comprovar la consistència i, quan estigui a punt, retirar la vainilla i la canyella. Afegir el Cointreau (opcional), remenant-ho bé. Envasar en calent, invertint els recipients fins que estiguin freds. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria.

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada