VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

26 de febrer de 2011

Espatlla de xai (o un conill) farcida - Mar i Montanya

Ingredients (per a 4 persones)
1 espatlla de xai desossada (o un conill desossat)
4 gots de Conyac o Armagnac, oli d'oliva verge, sal i pebre
Per al farcit:
300g de sípia, 8 gambes, 150 g de carn picada
1 ou i oli d'oliva verge
Per al brou:
Els ossos de la espatlla (o conill) i els caps de les gambes
1 ceba, 2 tomàquets madurs i 1,5 l. d'aigua
Per a la picada:
6 ametlles torrades, 1 llesca de pa fregit, 1 gra d'all i julivert
Preparació
Desosseu la espatlla (o el conill) vigilant que la carn quedi d'una peça i reservant-ne els ossos per al brou. Peleu i netegeu les gambes i reserveu-ne els caps per al brou.
Brou: en un cassó alt, sofregiu-hi la ceba tallada a daus i, quan comenci a suar, afegiu-hi els tomàquets a quarts. Deixeu-ho coure 2 min abans de posar-hi els caps de gamba i els ossos. Assaoneu-ho i remulleu-ho. Deixeu-ho coure a foc lent, sense tapar perquè no arrenqui el bull, 1 h 30 min. Coleu-ho en un xinès i reserveu.
Farcit: marqueu les gambes, que no es facin per dins, en una paella a foc moderat I amb poc oli i reserveu-les. A la mateixa paella, deixeu sofregir lleument la sípia a daus. Trinxeu, amb un ganivet, les gambes i la sípia i barregeu-les amb la carn picada: pasteu les carns amb l'ou I treballeu-les.
Esteneu i salpebreu la espatlla (el conill), farciu-la amb la massa del farcit. Lligueu-la amb un fil de cotó. Rossegeu el rodó en una cassola amb oli Deixeu-la daurar bé abans de flamejar-la amb el conyac o l’armanyac, fins que s'evapori l'alcohol i deixeu-la coure 5 min. Tireu el brou i bulliu-la 30 min a foc suau.
Abaixeu el foc I retireu la espatlla (o el conill); deixeu-la refredar. Feu una picada amb els ingredients indicats i lligueu-la amb una mica del brou de la cocció i afegiu-la a la salsa. Deixeu-la espessir mentre redueix un xic i reserveu-la ben calenta. Talleu l’espatlla (o conill) a rodanxes i poseu  la salsa per sobre abans de servir-la. Si em voleu fer cas, mengeu-la amb un bon Cava Brut Nature.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada