VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer de 2011

Melmelada de mores i prunes

Melmelada de Mores i Prunes
Ingredients per a 5 envasos de 375 grs.
500 grs. de mores
500 grs. de prunes
175 ml. d'aigua
750 grs. de sucre
Preparació:
Netejar bé les mores i les prunes. Partir aquestes últimes per la meitat i desossada. Posar les fruites en una cassola amb aigua i coure a foc lent durant 15 minuts. Afegir el sucre remenant bé fins que es dissolgui del tot. Coure altres 15 min., comprovant la seva consistència fins que estigui espessa. Envasar en calent, invertint els recipients fins que estiguin freds. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada