VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer de 2011

Melmelada Tropical

Melmelada Tropical
Ingredients per a 5 envasos de 375 grs.
900 grs de pinya pesada i neta
450 grs de xirimoia pesada ja neta
50 grs. de coco ratllat
800 grs. de sucre
1 ½ tasses d'aigua
el suc d'una llimona
1 beina de vainilla
Preparació:
Preparar la xirimoia pelant i llevant-li les llavors. Ruixar amb 300 grs. de sucre i amb el suc de llimona. Deixar en maceració. Netejar la pinya, pelant i llevant-li els ulls i el cor. Triturar amb una batedora. Diluir la resta del sucre en l'aigua. Afegir el coco ratllat, la pinya la xirimoia i la vainilla. Cuinar a foc mínim i fer bullir la barreja durant 30 min. remenant amb freqüència per evitar que s'enganxi. Canviar la consistència i retirar la beina de vainilla. Envasar en calent, invertint els recipients fins que estiguin freds. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 min. al bany maria.

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada