VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer del 2011

Melmelada de fruits del bosc

Melmelada de Fruits del Bosc
Ingredients per a 3 envasos de 375 grs.
500 grs. de maduixes
250 grs. de nabius
175 grs. de mores
175 grs. de gerds
800 grs. de sucre
el suc d'una llimona
Preparació:
Rentar i extreure les cues a les maduixes, tallant al llarg les que siguin molt grans. Introduir-les en la cassola aixafant una mica perquè deixin anar suc. Afegir la meitat del sucre. Posar a foc mínim, remenant sovint, per barrejar els sucs i evitar que s'enganxi. Rentar i escórrer bé les altres tres fruites. Agregar-les a les maduixes quan aquestes portin coent uns 5 min., juntament amb el suc de llimona i la resta del sucre. Remenar suau i contínuament fins que s'hagi dissolt tot el sucre.
Coure molt lentament durant 10 minuts. més. Retirar la fruita amb una escumadora i coure el almívar sol durant 10 minuts més. Tornar la fruita a la cassola i deixar bullir 15 minuts. més, comprovant la consistència. Envasar i tapar els recipients en calent. Posar-los cap per avall fins que es refredin per complet. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 min. al bany maria.

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada