VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

30 d’abril del 2012

ARROP AMB VI NEGRE i ESPÈCIES


ARROPS
El principal ingredient de l'arrop és el raïm. A l'hora d'adquirir-lo sempre serà més recomanable fer-ho en establiments especialitzats on es garanteixi que el seu origen és orgànic, sense restes de pesticides ni substàncies químiques. Els grans han de ser brillants i presentar un bon aspecte, sense esquerdes ni taques. Com a curiositat, es pot dir que el raïm a més d'importants nutrients essencials, conté una substància afavoridora del somni.

ARROP AMB VI NEGRE i ESPÈCIES
Ingredients: Per a 3 envasos de 500 g:
- 3 kg de raïm blanc
- 1 kg de codonys
- 1 tassa de vi negre
- La pell d'1 llimona
- La pell d'1 taronja
- ¼ de culleradeta de nou moscada
- 1 pal de canyella
- 3 claus
- 750 g de sucre
Preparació:
Rentar el raïm i fer suc en una liquadora. Abocar el suc de raïm en una cassola amb el sucre, remoure fins que aquest es dissolgui; coure a foc lent fins que es redueixi a la meitat el seu volum. Rentar molt bé la llimona i la taronja, fregant-los amb un raspall; extreure la pell molt fina. Netejar, pelar i descoratjar els codonys; trossejar la seva carn a tallades grans.
Afegir tots els ingredients restants al suc de raïm i coure-ho tot a foc molt lent de 2 a 3 hores.
Omplir els envasos, tancar-los i deixar-los cap per avall fins que es refredin.
Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada