FORMATGES DE LA RIOJA
CAMERANO
El
formatge Camerano és un formatge elaborat a partir de llet de cabra. Els
formatges frescos, tendres i semi curats s'elaboren amb llet pasteuritzada i
els formatges curats poden ser elaborats amb llet crua o pasteuritzada.
Una
característica important del formatge Camerano són les seves marques exteriors,
generades per la "cilla", que és un motlle per a la formació del
formatge, el qual en ser de vímet trenat, deixa les seves marques a l'exterior
del formatge.
Elaborat
amb llet de cabra, pasteuritzada, de coagulació enzimàtica i pasta tova, que no
pateix cap procés de maduració. El seu pes ha d’oscil·lar entre 200 i 800 g. i
pràcticament no té escorça. La seva pasta és blanca i brillant, no té ulls, la
textura és laminar i gelificada, molt humida i tova.
Tendre
Elaborat
amb llet de cabra, pasteuritzada, de coagulació enzimàtica i pasta semidura,
amb una curació mínima de 15 dies. El seu pes ha d’oscil·lar entre 200 i 1200
g. La seva escorça està clarament definida sense floridures o amb algun
floridura incipient. El color de la pasta varia des de blanc fins blanc ivori.
La seva textura és tova o semidura i no presenta ulls.
Elaborat
amb llet de cabra, pasteuritzada, amb una curació mínima de 30 dies. El seu pes
ha d’oscil·lar entre 200 i 1200 g. La seva escorça està clarament definida i
floridures externes de color marró verdosos. El color de la pasta varia des de
blanc fins blanc ivori. La seva textura és de dura a semidura i amb molt pocs
ulls o cap.
Curat
Elaborat
amb llet de cabra, crua o pasteuritzada, amb una curació mínima de 75 dies. El
seu pes ha d’oscil·lar entre 200 i 1200 g. La seva escorça està clarament
definida amb floridures externes majoritàriament de color marró verdós. El
color de la pasta varia des de blanc fins blanc ivori. La seva textura és ferma
i dura i amb molt pocs ulls o cap.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada