VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

28 d’abril del 2012

FORMATGES DE LA RIOJA


FORMATGES DE LA RIOJA
CAMERANO
El formatge Camerano és un formatge elaborat a partir de llet de cabra. Els formatges frescos, tendres i semi curats s'elaboren amb llet pasteuritzada i els formatges curats poden ser elaborats amb llet crua o pasteuritzada.
Una característica important del formatge Camerano són les seves marques exteriors, generades per la "cilla", que és un motlle per a la formació del formatge, el qual en ser de vímet trenat, deixa les seves marques a l'exterior del formatge.


Fresc
Elaborat amb llet de cabra, pasteuritzada, de coagulació enzimàtica i pasta tova, que no pateix cap procés de maduració. El seu pes ha d’oscil·lar entre 200 i 800 g. i pràcticament no té escorça. La seva pasta és blanca i brillant, no té ulls, la textura és laminar i gelificada, molt humida i tova.
Tendre
Elaborat amb llet de cabra, pasteuritzada, de coagulació enzimàtica i pasta semidura, amb una curació mínima de 15 dies. El seu pes ha d’oscil·lar entre 200 i 1200 g. La seva escorça està clarament definida sense floridures o amb algun floridura incipient. El color de la pasta varia des de blanc fins blanc ivori. La seva textura és tova o semidura i no presenta ulls.
Semicurat
Elaborat amb llet de cabra, pasteuritzada, amb una curació mínima de 30 dies. El seu pes ha d’oscil·lar entre 200 i 1200 g. La seva escorça està clarament definida i floridures externes de color marró verdosos. El color de la pasta varia des de blanc fins blanc ivori. La seva textura és de dura a semidura i amb molt pocs ulls o cap.
Curat
Elaborat amb llet de cabra, crua o pasteuritzada, amb una curació mínima de 75 dies. El seu pes ha d’oscil·lar entre 200 i 1200 g. La seva escorça està clarament definida amb floridures externes majoritàriament de color marró verdós. El color de la pasta varia des de blanc fins blanc ivori. La seva textura és ferma i dura i amb molt pocs ulls o cap.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada