GAMBA VERMELLA a la SAL
Ingredients
8 gamba vermelles extra
200 ml. de clara d'ou
350 gr. de sal marina grossa
Oli
Elaboració
Muntar la clara d'ou a punt de neu, afegir a poc a poc la
sal grossa marina, un cop muntada, posar en una planxa, o, si no en una paella
de ferro colat 8 munts de la clara amb sal com de 10 per 10 cm., Deixar que es
vagi formant una crosta amb la clara i la sal.
D'altra banda seleccionar les gambes que estiguin perfectes
(que no tinguin cap forat al cap) i de mida similar i untar d'oli amb un
pinzell.
Quan la sal sigui sobre uns 65 º C (pràcticament quallada la
totalitat), posar les gambes a sobre de les piles fent un lleu solc sobre
aquest a raó de 2 gambes per munt deixant 4 munts lliures, amb l'ajuda d'una
espàtula treure els altres munts de sal procurant que no es trenquin i posar-los
damunt de les gambes que estan ja a la
sal amb clara. Cuinar així la gamba durant uns set minuts.
Presentació
Treure de la paella o de la planxa la gamba a la sal i
posar-la sobre un plat llis, amb molta cura i amb un ganivet donar-li cops al
munt superior de la clara amb sal fins que es trenquin els munts de sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada