VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

1 de maig del 2012

OLIVES ADOBADES (ENCURTIDES)


VERDURES ADOBADES (ENCURTITS)
La característica principal dels adobats és la presència del vinagre. La diferència entre les salses i els adobats és que, mentre que en el primer cas els ingredients es trituren per obtenir la textura desitjada, en els adobats els ingredients s'afegeixen sencers. A més la preparació de confitats és una mica menys laboriosa que la de les salses.

OLIVES ADOBADES (ENCURTIDES)
Ingredients: Per a 5 envasos de 500 g:
- 2 kg d'olives
- 1 taronja
- 2 llimones
- 2 fulles de llorer
- 1 cabeça d'alls
- 1 cullerada de pebre vermell
- 2 branquetes de romaní
- 2 branquetes de farigola
- 1 cullerada de comí
- sal
Preparació:
Submergir les olives en un recipient amb aigua i deixar-les en remull, canviant l'aigua al matí ia la nit. Repetir aquesta operació durant 20 dies, o fins que s'observi que ja surt neta.
Colpejar les olives amb un mall de fusta per obrir-les. Preparar una salmorra, afegint sal a l'aigua fins que suri una oliva.
Abocar les olives a l'interior i afegir els alls, donant-li un cop a cada dent, la llimona i la taronja a trossos i la resta dels condiments tal qual. Omplir els recipients i deixar en maceració a mínim durant 1 setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada