VERDURES ADOBADES (ENCURTITS)
La
característica principal dels adobats és la presència del vinagre. La
diferència entre les salses i els adobats és que, mentre que en el primer cas
els ingredients es trituren per obtenir la textura desitjada, en els adobats
els ingredients s'afegeixen sencers. A més la preparació de confitats és una
mica menys laboriosa que la de les salses.
Ingredients: Per a 5 envasos de 500 g:
-
2 kg d'olives
-
1 taronja
-
2 llimones
-
2 fulles de llorer
-
1 cabeça d'alls
-
1 cullerada de pebre vermell
-
2 branquetes de romaní
-
2 branquetes de farigola
-
1 cullerada de comí
-
sal
Preparació:
Submergir
les olives en un recipient amb aigua i deixar-les en remull, canviant l'aigua
al matí ia la nit. Repetir aquesta operació durant 20 dies, o fins que s'observi
que ja surt neta.
Colpejar
les olives amb un mall de fusta per obrir-les. Preparar una salmorra, afegint
sal a l'aigua fins que suri una oliva.
Abocar
les olives a l'interior i afegir els alls, donant-li un cop a cada dent, la
llimona i la taronja a trossos i la resta dels condiments tal qual. Omplir els
recipients i deixar en maceració a mínim durant 1 setmana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada