FRUITES CONFITADES
El confitat
de fruites és un procés molt laboriós que, més que un mètode de conservació, es
podria qualificar com una recepta de rebosteria. La durada de les fruites
confitades és bastant curta, en especial si es compara amb el temps que s'ha de
dedicar a la seva elaboració, que dependrà del gebrat i la fruita utilitzada.
PERES EN ALMÍVAR
Ingredients: Per a 2 envasos d'1 kg:
- 1 ½ kg de
peres madures
- 400 g de
sucre
- El suc d'1
llimona
- 1 pal de
canyella
Preparació:
Peleu les
peres, partir-les per la meitat i extreure el cor i les llavors, ficant-les en
aigua amb llimona perquè no s'enfosqueixin. Si són petites, deixar-les
senceres. Quan estiguin totes pelades, escaldeu durant 15 segons en aigua bullint.
Passar-les per aigua freda, escórrer-les i posar-les en els envasos, prèviament
esterilitzats.
Preparar un
almívar dissolent el sucre amb l'aigua. Cuinar a foc lent amb la canyella i
l'escorça de llimona. Coure durant 5 minuts i abocar bullint sobre les peres.
Retirar la
canyella i l'escorça de llimona.
Tapar i
esterilitzar al bany maria durant 40 minuts a 88 º C
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada