FRUITES CONFITADES
El confitat
de fruites és un procés molt laboriós que, més que un mètode de conservació, es
podria qualificar com una recepta de rebosteria. La durada de les fruites
confitades és bastant curta, en especial si es compara amb el temps que s'ha de
dedicar a la seva elaboració, que dependrà del gebrat i la fruita utilitzada.
Ingredients: Per a 4 envasos de 500 g:
- 500 g de
figues enters
- 500 grams
de préssecs mitjans
- 500 g de
sucre
- 750 ml
d'aigua
- El suc i
la pell de 1 llimona
- 1 beina de
vainilla (opcional)
Preparació:
Rentar les
figues, raspallar molt bé la llimona sota l'aixeta i fregar els préssecs bé per
treure'ls la pelussa. Dissoldre el sucre en fred, afegir les figues i
deixar-los macerar tota la nit.
L'endemà,
escaldeu els préssecs durant 1 minut, passar-los per aigua freda i pelar-los.
Depenent de la mida, es poden deixar sencers o partits i llevar-los l'os.
Posar la
cassola amb l'almívar i les figues a foc lent, juntament amb el suc, l'escorça
de llimona i la vainilla. Cuinar tot durant 10 minuts, fins que espesseixi.
Col · locar
els préssecs i les figues en l'envàs, alternant, i abocar l'almívar calent.
Preescalfar els recipients destapats al bany maria durant 5 minuts i, després,
tancar-los i esterilitzar durant 20 minuts a 82 º C.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada