VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

28 d’abril del 2012

FORMATGES SUPRA-AUTONÒMICS


FORMATGES SUPRA AUTONÒMICS
IDIAZABAL
És un formatge gras, elaborat exclusivament amb llet crua d'ovella de les races Lacha i Carranzana, i les zones de producció, elaboració i maduració abasten les províncies d'Àlaba, Biscaia i Navarra, llevat dels municipis que integren la vall del Roncal. Aquesta denominació protegeix, a més del nom d'Idiazabal, els noms de: Urbasa, Urbia, Entzia, Gorbea, Orduña, Andia, Aralar, Carranza, Bidasoa-Baztan, Orbaica, Ulzama, Valcarlos i Pirineu-Navarro.
El formatge a d’estar curat mínim 2 mesos, la seva grandària és petita o mitjana, d'un a tres quilos, de coagulació enzimàtica (quall), no cuit (sense sobrepassar els 38 º C) i premsat. De pasta dura i amb un mínim de 45% de matèria grassa sobre extracte sec. Alguns poden ser fumats 10 dies abans de la seva venda, utilitzant fustes de faig i arç blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada