VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

13 d’abril del 2012

SUSHI DE PEIX MARINAT (SUSHI SUZUME)


Sushi de peix marinat (Sushi Suzume)
Ingredients
arròs de sushi, peix i sal
Marinat del peix
250 ml de vinagre d'arròs, 30 ml de sucre, 65 ml de vi mirin o sake, 125 ml de brou dashi(*).
Preparació
Preparar el peix sobre una safata, saleu-lo amb un bon pessic de sal i deixeu-ho reposar 10 minuts (shimeru).
Rentar el peix en aigua freda per eliminar els pòsits de sal, i després fer l'adob amb els ingredients indicats i deixar-ho reposar uns 30 minuts.
Formeu petites boles d'arròs de sushi ja preparat (veure la recepta al post “Sushi”). Agafeu amb la mà, i poseu el peix marinat sobre de l’arròs, amb cura d’emmotllar-lo be, aplanant-ho tot i servir.
(*) El Dashi és una base de brou, fonamental a la cuina japonesa. El Dashi és la base, per exemple, per la sopa de miso o el brou de fideus japonesos.
Ingredients per 125 cl de brou: 125 cl. d'aigua, 35 g d'algues marines konbu, 35 g de bonítol sec (katsuobushi)
Preparació i cocció: Col·loqueu les algues en una cassola mitjana, i afegir l'aigua freda. Deixeu reposar durant 10 minuts. Col·loqueu la cassola a foc lent fins que bulli. Traieu l’alga konbu just abans de l’ebullició. Afegiu el bonítol sec i porteu un altra cop a ebullició. Cuineu a foc lent uns segons. Retireu del foc i deixeu reposar un minut mes o menys. El katsuobushi (bonítol) s'haurà dipositat al fons. Aboqueu el brou en un bol, passant-lo sobre una gasa, y ja està.

Sushi de pescado marinado (Sushi Suzume)
Ingredientes
Arroz de sushi, pescado y sal
Marinado del pescado
250 ml de vinagre de arroz, 30 ml de azúcar, 65 ml de vino miren o sake, 125 ml de caldo dashi (*).
Preparación
Preparar el pescado sobre una bandeja, salarlo con un buen pellizco de sal y dejar reposar 10 minutos (shimeru).
Lavar el pescado en agua fría para eliminar los posos de sal, y luego hacer el adobo con los ingredientes indicados y dejar reposar unos 30 minutos.
Formar pequeñas bolas de arroz de sushi ya preparado (ver la receta en el post "Sushi"). Tomar con la mano, y poner el pescado marinado encima del arroz, con cuidado de amoldarlo bien, allanando todo y servir.
(*) El Dashi es una base de caldo, fundamental en la cocina japonesa. El Dashi es la base, por ejemplo, para la sopa de miso o el caldo de fideos japoneses.
Ingredientes para 125 cl de caldo: 125 cl. de agua, 35 g de algas marinas konbu, 35 g de bonito seco (katsuobushi)
Preparación y cocción: Colocar las algas en una cazuela mediana, y añadir el agua fría. Dejar reposar durante 10 minutos. Coloque la cacerola a fuego lento hasta que hierva. Retire el alga konbu justo antes de la ebullición. Añadir el bonito seco y llévese otra vez a ebullición. Cocine a fuego lento unos segundos. Retirar del fuego y dejar reposar un minuto más o menos. El katsuobushi (bonito) se habrá depositado en el fondo. Verter el caldo en un bol, pasándolo sobre una gasa, y ya está.

Esta receta se la dedico a Laura, una buena amiga a la que le gustó el post del Sushi. 
P.D. Ya me diràs como has quedado con tu marido con esta receta. Un saludo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada