ARROPS
El
principal ingredient de l'arrop és el raïm. A l'hora d'adquirir-lo sempre serà
més recomanable fer-ho en establiments especialitzats on es garanteixi que el
seu origen és orgànic, sense restes de pesticides ni substàncies químiques. Els
grans han de ser brillants i presentar un bon aspecte, sense esquerdes ni
taques. Com a curiositat, es pot dir que el raïm a més d'importants nutrients
essencials, conté una substància afavoridora del somni.
ARROP i "TALLADETES"
Ingredients: Per a 2 envasos de 500 g:
-
2 kg de raïm negres i blanques
-
250 g de pomes
-
250 g de peres, en net
-
250 g de préssecs
-
250 g de kiwis, en net
-
500 g de sucre
-
1 pal de canyella
Preparació:
Aquesta
recepta és típica de la Comunitat Valenciana i de Múrcia. Netejar tota la
fruita de pells i llavors. Trossejar-la. Rentar els raïms i passar-les per una
liquadora. Escalfar en un recipient el suc amb el sucre i remoure fins que
aquest es dissolgui. Coure a foc lent fins que el volum es redueixi a la
meitat.
Afegir
la fruita amb la canyella i coure a foc mínim durant 2 o 3 hores.
Omplir
els envasos, tancar-los i deixar-los cap per avall fins que es refredin.
Per
a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada