VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

27 d’abril del 2012

FORMATGES DE CATALUNYA


FORMATGES DE CATALUNYA
FORMATGE de L'ALT URGELL i LA CERDANYA
El formatge emparat per aquesta denominació d'origen protegida és un formatge elaborat exclusivament amb llet de vaca frisona pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita.
De forma cilíndrica, diàmetre de 195 a 200 mm. i pes de 2,5 kg. aprox. Escorça natural de color marró clar. La pasta és de color crema o "marfil" de textura tendra i cremosa, d'aroma dolç i penetrant, gust franc, suau, agradable i molt característic, ulls abundants d'origen mecànic, petits, de forma irregular, distribuïts per tota la pasta.
A l'elaboració dels formatges s'usen, quall animal, ferments làctics i clorur de sodi.
Zona geogràfica formada pels municipis que integren les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, de les províncies de Lleida i Girona, enclavades al Pirineu Català centre-oriental.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada