
Per tant, estic molt orgullós d'aquest post dedicat al millor combinat del món, sempre, clar està, des d'el meu punt de vista, el GIN TÒNIC
GIN TÒNIC
HISTÒRIA
En 1783, Johann
Jacob Schweppe, joier d'origen alemany resident a Ginebra (Suïssa), va inventar un sistema
per introduir bombolles d'anhídrid carbònic a l'aigua envasada en ampolles i va fundar la companyia a Londres.
No va ser fins 1870 quan J. Schweppe & Co va
tenir
la idea d'incloure
quinina a la soda carbonatada de taronja per produir aigua tònica, una beguda que a més de refrescant era un
medicament per combatre el paludisme.
Un oficial britànic va proposar celebrar les victòries britàniques a l'Índia, afegint ginebra a la tònica per donar-li un toc alcohòlic, així de senzill va néixer el Gin Tònic.
Cal afegir que actualment la quantitat de quinina
usada a l’elaboració de la tònica està per sota de l’ús terapèutic que tenia anteriorment.
El gintònic s'ha convertit en un combinat per a gourmets
que permet escollir entre un gran nombre de ginebres anomenades “Premium”, combinades amb tòniques tan delicades que
superen la condició d'un vulgar refresc.
ELABORACIÒ
Copa: S’ha de servir en copa ample. El motiu es que la
ginebra necessita una boca ampla per que s’oxigeni i
desprengui tots els seus aromes.
Pell de llimona verda o llima (no rodanxa): Aquest punt és crític, ja que la rodanxa aportaria excessiu àcid i reaccionaria
de forma immediata amb el bicarbonat de la tònica
trencant les bombolles fins a deixar sense força la
beguda, per tant l’espremut de llimona ni tocar-lo. Esprémer dins la copa un tros de pell de llima
(necessitem l'essència, per això tallem
pell sense la part blanca i al esprémer veurem
sortir micro gotetes, son l'esperit de la llima, que quedaran per les parets). Refregar
suaument també la vora de la copa i deixar-la dins.
Gel: És recomanable tenir la copa una mica freda, però sense gebre. Els gels semblen accessoris i no obstant això són la pedra angular d’un bon gin tònic). Al Celler de Can Roca han trobat la recepta quasi perfecta, cinc
glaçons de gel (tres de ginebró i dos de cardamom). Elaboració: Es
trituren 4 g de cardamom verd i 6 de ginebró, es deixen
macerar cadascú en un recipient amb un litre d'aigua de
mineralització dèbil i es guarden una setmana a 4 º. Perquè?, Doncs per que a mesura que perd força el carbònic s'accentua la potència aromàtica dels glaçons.
Ingredients: Una part de ginebra a certa distància de la boca del got perquè s'oxigeni
i quatre de tònica. Amb una cullera llarga remoure suaument i
donar un copet en el fons, de manera que s’estimulin
les bombolles i pugin (no exagerar, ja que perdriem la força de la tònica).
Extres: Hi ha variacions molt excitants, grans de cafè. gingebre, branques de canyella o vainilla. i en alguns casos amb
ingredients excèntrics com una rodanxa de kumquat ... A la ginebra
Hendricks, s'aconsella acompanyar-la amb cogombre, en el lloc de la llima, ja
que forma part del seu procés d'elaboració. Però un Gin Tònic és un Gin Tònic, i
prou.
Conclusió: Per a un Gin Tònic
perfecte, tant la ginebra com la tònica que
fem servir han de ser de bona qualitat, però el que
decideix serà la manera de preparar-lo, i de fer-ho amb força cura.
ELS INGREDIENTS BÀSICS: LA TÒNICA
ELS INGREDIENTS BÀSICS: LA TÒNICA
Per
elaborar un bon Gin Tònic, les millors tòniques són les que destaquen per
sabors i aromes cítrics.
Les millors tòniques: (per ordre alfabètic)
•
1724


•
6 O’clock
És
una tònica prèmium amb uns ingredients naturals sense incorporar edulcorants,
conservants o saboritzants artificials i seleccionats de la forma més acurada
possible. Quinina natural d’alta qualitat i extractes naturals de llimona i
llima. Està lliure de benzoat de sodi i sacarina, habituals en tòniques
industrials. El resultat és una tònica molt suau, amb notes olfactives
cítriques i amb una prolongada amargor en boca. Ha estat premiada en els Great
Taste Awards 2010 amb 3 estrelles.
La
més nova, endolcida amb canya de sucre en comptes d'utilitzar xarop de blat de
moro, com s'utilitza normalment. Una mica insípida encara que fresca. Bon
carbònic però que es dissipa aviat. Una tònica premium d'Estats Units amb un
estil retro que ens recorda la soda. És una tònica sense conservants ni
colorants artificials elaborada amb ingredients naturals. Destaca per la seva
frescor i la lleugera dolçor esdevenint perfecte tant per l'elaboració de
gintònics com per prendre sola.
Britvic
té els seus orígens en una companyia que produïa vitamines, d'aquí el seu nom.
Es tracta d’una tònica amb una forta carbonatació, encara que l'efervescència
no és excessivament llarga, una excessiva dolçor, poca amargor i tocs cítrics.
Probablement sigui una tònica idònia per a tots aquells que no els agrada
l’amargor que presenten algunes d'aquestes begudes.
• Fentimans

Té una mínima quantitat d'alcohol (0,5%) i resulta la més cítrica, un xic excessiva fins i tot. S’elabora segons un mètode tradicional de preparat botànic, que permet que el solatge dels components utilitzats acabi de fermentar a l’ampolla, potenciant així el seu sabor. Utilitza ingredients totalment naturals, entre els quals destaquen escorça mòlta de quinina, llimones d’Àsia, sucre de canya i aigua purificada. El resultat, una tònica totalment botànica amb un sabor únic.
• Fever-Tree

• Q Tonic
La
més cara del mercat, amb quinina peruana i endolcida amb atzavara mexicà. Té un
gas més fi però es dissipa ràpid. És la més natural i la més seca. Ha estat
catalogada des de la seva presentació com una tònica “ultra premium”. S’elabora
amb ingredients totalment naturals i aigua purificada, aconseguint una tònica
amb un 60% menys de calories que una tònica estàndard. El resultat, una tònica
exquisida amb un molt bon sabor i més saludable. No és cara, és difícil de
trobar que no és el mateix. Aquesta tònica no és tan amarga com la Schweppes o
la Nordic.
Té
més carbònic, el que li dóna més poder refrescant al gintònic. És la més dolça
i, després de la Fentimans, la més cítrica. Va ser la primera tònica del
mercat, i continua entre les més ben valorades. Perfecta per barrejar-la pel
nivell idoni de quinina que reforça el sabor de la ginebra. A més, la seva
justa gasificació fa que la bombolla sigui la més efervescent quan combina amb
altres licors.
Altres tòniques.
• Blue Tònic by Kas, Nordic Mist, Nordic Mist Blue,
Stirrings, ..
ELS INGREDIENTS BÀSICS: LA GINEBRA
Pel que fa a les ginebres, igual que les tòniques, ens interessen ginebres que
tinguin aromes cítrics o
sigui Ginebres Ultra, Super &
Premium
GINEBRES ULTRA PREMIUM, SUPER PREMIUM & PREMIUM
Llistat alfabètic de les tractades en aquest llibret
Beefeater 24 Junipero
Berkeley Square London Gin Larios 12
Blackfriars (veure
Plymouth Gin) London 40 Gin
Blackwood´s Gin 60 London Hill
Gin
Black Zephyr Gin Magellan
Bloom Gin Martin
Miller's Westbourne Strenght
Blue Ribbon N
º 3 Gin
Blue Zephyr Nº
209 Gin
Bombay Sapphire Old Raj 46
º
Brockmans Oxley
Bulldog Pink
47
Citadelle Gin Reserve Plymouth Gin
(veure Blackfriars)
DH Krahn Raffles
Fifty Pounds Rives
Especial
Finsbury Platinum Gin Saffron
Gin Mare Seagram's
Gin
Goa Gin Sipsmith
London Dry Gin
G´Vine Tanqueray
no. Ten
Hendrick's Whitley
Neill
Ish Gin Xoriguer
Jensen's London
Distilled Old Tom
BEEFEATER 24

Sota l'atenta
mirada de Desmond Payne, el mestre que compta amb la major experiència en l'art de la destil·lació, els ingredients
botànics reposen en
l'alcohol mes fi durant 24 hores. Durant les següents 7 hores de destil·lació, el mestre destil·lador
realitza un precís "tall artesà" seleccionant només la part central de la mateixa, també anomenada el cor de la destil·lació. Amb això garanteix un caràcter més cítric, suau i contemporani que distingeix a aquesta
ginebra. Beefeater 24 conté 45 º, conferint-li un
sabor robust i persistent alhora que aromàticament fresc. L'esperit del urban-chic, una London Gin per als nostres
dies. Els ingredients naturals que integren aquesta ginebra són els següents:
Et japonès sencha escàs, te verd xinès, pell de taronja
de Sevilla, pell de aranja, pell de llimona, ginebre, llavor de coriandre,
regalèssia, arrel d'angèlica, llavor de angèlica, ametlla, arrel de iris
BERKELEY SQUARE LONDON GIN

A més dels botànics típics i clàssics de les ginebres, incorpora alfàbrega, espígol i fulles de
llima kaffir, en una barreja dissenyada per Joanne Simcock, l'única mestra destil·ladora del
Regne Unit.
El producte final, és net i transparent, amb un extraordinari aroma a herbes i sabor ben
harmonitzat, suau i natural.
És una ginebra que
es va començar a fabricar
l'any 2009. El destil·lador és G & J
Greenall, que fabrica altres ginebres. Es presenta en una ampolla moderna,
transparent i estilitzada de 70 cl.,.
BLACKFRIARS (PLYMOUTH GIN)
(per a mi una de les millors)

Una breu Història
Sorgeix en 1793
amb la denominació de Coates &
Co i ràpidament es
converteix en una de les ginebres preferides d'Anglaterra. La seva condició de beguda oficial de la Royal Navy en l'època Victoriana facilita la seva exportació i divulgació per tots els ports del món. En 1850 la Coates & Co subministrava al voltant de 1000 barrils a
l'any a la marina reial britànica amb fins medicinals, que després era barrejada amb angostura o llima per tal de suavitzar-la. A
principi del segle XX és la ginebra més internacional amb una exportació directa a Nova York de més de 1000 barrils setmanals.
La destil·leria està establerta a la
zona del port antic de Plymouth i originalment era un monestir que data de
principis del segle XV pertanyent a l'orde dels Dominics (d'aquí el seu sobrenom de Black Friars Destillery), després de passar diversos anys deshabitat, el 1536 , amb
la supressió dels monestirs
deguda a la reforma protestant, passa a ser un edifici amb múltiples usos al llarg dels anys (des de presó a alberg de refugiats protestants francesos).
Es tracta de la
destil·leria més antiga del món que segueix en funcionament. Hi ha registres de
la mateixa des 1697, però és el 1793 quan Mr Coates s'uneix a la Fox &
Williamson i comença la producció de la Plymouth Gin. En poc temps es converteix en
la Coates & Co sota la denominació roman fins l'any 2004.
A partir de l'any
2005 passa a ser propietat de la companyia sueca V & S Group, coneguda
internacionalment per la seva marca de vodka Absolut i el 2008 passa a mans
franceses com a conseqüència de la compra
de V & S pel grup Pernod Ricard.
Malgrat la seva
dilatada història el procés de destil·lació de la ginebra es manté fidel a la recepta original de 1793. Destil·lada sota un mètode totalment
artesanal en alambí de coure, la seva
suavitat característica ve donada
per la barreja de set botànics i la
combinació en la destil·lació amb alcohol pur
de gra i aigua del parc nacional de Dartmoor que li confereix la seva
particular finor.
BLACKWOOD´S GIN 60

La destil·leria Blackwoods va obrir les seves portes l'any 2002 i, tot i ser un
marca nova, els seus mètodes són absolutament tradicionals. És de destacar el fet que la totalitat dels
ingredients de les ginebres Blackwood’s són collits
artesanalment per camperols de la regió de Shetland, a partir d'un programa d'agricultura sostenible dissenyat
pel prestigiós Orkney Agronomy
College. Recullen a mà les herbes autòctones de les Shetlands i la base és un destil·lat d'ordi per això a cada anyada pot tenir un tast diferent. Existeix
una edició limitada de
20.000 ampolles anuals amb una graduació del 60%.
És una ginebra Premium idèntica a la Blu Zephyr (veure mes avall), del tipus London Dry de 40,0% alc. / Vol.,
Amb la diferència que incorpora el fruit del saüc i no incorpora l'iris.
Amb la diferència que incorpora el fruit del saüc i no incorpora l'iris.
És una ginebra transparent, sense el color blau de la seva germana.
L'any 2008, va obtenir la medalla d'or de l'Institut de Begudes de Chicago.
L'any 2008, va obtenir la medalla d'or de l'Institut de Begudes de Chicago.
BLOOM GIN

És una ginebra de disseny molt recent, i fabricada per G & J
Greenalls, la segona destil·leria del Regne Unit que porta
treballant des de 1761. Presentada en una ampolla verda de 70 cl., allargada,
de coll llarg, amb relleus florals en la seva superfície,
És una ginebra Premium, tipus London
Dry de 43,0% alc. / Vol., Fabricada a França per Oposit Wines & Spirits, obtinguda per destil·lació al bany Maria, en
alambí petit, amb quíntuple destil·lació del gra. Els catorze productes botànics utilitzats són els clàssics bàsics, als quals s'ha afegit algun diferenciador. El
producte final, és transparent, cos
dens, suau i que deixa el sabor prolongat en boca. Destaca una aroma balsàmic, en el qual s'aprecia la farigola, el ginebre i
la llimona. L'any 2008, va obtenir la medalla d'or a la London Wine Fair.
BLUE ZEPHYR

Ideal per a aquells que
comencen en el món de la ginebra o per als que volen provar
alguna cosa diferent. Està produïda per
Zephyr Gin, Anglaterra, embotellada en botelles de 70 cl.. Té una graduació del 40%
Vol.
BOMBAY SAPPHIRE


Ginebra artesanal anglesa, amb moltes baies del bosc que li aporten un intens gust de fruits vermells. Suau i complexa, la seva graduació és inferior a la mitjana el que la fa més fàcil de beure sense renunciar a la seva personalitat.
La barreja de
coriandre de Bulgària, pell seca de
taronges de València i fruits del
bosc donen com a resultat un gin intens i elegant. La seva quàdruple destil·lació fa que la graduació alcohòlica sigui menor de
l'habitual. El Coriandre Búlgar juga la seva banda, Aromàticament amb sabor gairebé a taronja, que li dóna una harmonia més suau, també amb aromes a nabius i móres. Aquesta combinació inspirada, junts amb la pell seca, amarga i dolça de taronges de València, prolonga els tons més profunds i serveix per donar el seu gust summament llis, bell a
Brockmans. Feta amb 100% de gra anglès. Té 4 destil·lacions.
BULLDOG

CITADELLE GIN RESERVE

De color or pàl·lid i subtils notes florals
l'edició limitada i
numerada són la seva
qualitat. Ha estat creada amb una combinació específica d'ingredients
botànics
intencionalment seleccionats per a la criança en roure. Citadelle Reserve 2010 conté flors i notes d'espècies, de manera que durant la destil·lació s'ha posat èmfasi en les notes de violeta i l'iris dels compostos aromàtics de flors i grans de espècies. Es tracta d'una ginebra harmoniosa i elegant
perfecta per a un aperitiu en família.
DH KRAHN
DH Krahn Gin és una ginebra Ultra
Premium, de 40,0% alc. / Vol., Ideada per Dave Hughes i Scout Krahn,
obtinguda per una sola destil·lació per lots, amb un sol alambí de coure, pel sistema Stupfler, com el utilitzat
per al conyac. Després de la destil·lació, el producte
s'emmagatzema almenys tres mesos en bótes d'acer.
Els productes botànics utilitzats són escassos, comparat amb la tendència actual. S'utilitza ginebre italià, coriandre marroquina, llimones i aranges californians, taronges de
Florida i ginebre tailandès.
El producte final,
té cos mitjà, i és lleugerament oliós i dolç al paladar, amb regust de ginebró. Quant a l'aroma, predominen els cítrics.
És una ginebra de disseny, com moltes actualment Es presenta en una
ampolla cilíndrica de 75 cl.,
Transparent i de coll llarg. Aquesta ginebra, va ser la Top Rated Gin of 2006
per The Beverage Testing Institute.
FIFTY POUNDS

FINSBURY PLATINUM GIN

La ginebra
obtinguda, és fresca i
harmonitzada a l'olfacte, percebent en boca el ginebre i el coriandre
especialment, a més de cítrics i notes florals.
Està fabricada a Londres per Finsbury Co Ltd
Es presenta en una
ampolla cilíndrica d'espatlles
corbats, transparent i amb etiqueta de paper, de 70 cl. Va obtenir la medalla
d'or en el IWSC de 2006.
GIN MARE

Els botànics utilitzats són els clàssics als quals
s'afegeixen farigola, alfàbrega, romaní i oliva arbequina, productes clarament
mediterranis, que li confereixen les seves especials característiques.
La barreja final té una olor a herbes aromàtiques i cítrics, amb sabor propi del ginebre equilibrat per les herbes aromàtiques.
És una ginebra molt recent, ja que es va començar a fabricar l'any 2010. La produeix Global Premium
Brand en col·laboració amb la família Giró, ben coneguda per les destil·leries MG.
Es presenta en una
ampolla moderna de 70 cl., De línies rectes i corbes i colors blau clar i fosc, que simbolitzen el cel i
el mar mediterranis. Ha rebut la medalla d'or en la seva categoria de la
Internacional Wine & Spirits Competition.
GOA GIN

Els botànics utilitzats són ginebre, coriandre, càssia, nou moscada, angèlica, cardamom, comí i alcaravia. El producte final, és nítid, blavós, ben harmonitzat, amb aroma a coriandre i espècies, apreciant l'alcohol, ia la boca, es nota
cereal de l'alcohol, però és molt suau.
Es presenta en una
ampolla esvelta, més ampla en la part
superior que en la inferior de 70 cl. L'any 2009, va obtenir la medalla de
plata de la San Francisco World spirits Competition.
G´VINE
La majoria de les
ginebres estan elaborades a base d'alcohol de cereals, però G’Vine es fa amb l'alcohol del raïm. Com a base utilitza el raïm Ugni Blanc que creix a la regió de Cognac a França. A més, està elaborada de forma artesanal aconseguint com a resultat un sabor sedós i luxós.
Utilitzant el raïm com a base, igual que els primers espirituosos de
ginebre de la història de França, Bèlgica i Holanda del segle XIII que van ser fets a mà, donant a la ginebra G'Vine tota la seva experiència.
Ginebra Súper Premium
de 44,0% alc. / Vol., Obtinguda per quàdruple destil·lació tradicional amb un sol alambí Carter Head (només hi ha quatre al món) re condicionat el 1960. La destil·lació es fa en tres fases, i en comptes de submergir els
botànics en l'alcohol,
es fa que el seu vapor passi a través d'ells, aconseguint una extracció més eficaç de les aromes. Els botànics usats són ginebre, taronja, pela de llimona, coriandre, angèlica i comí, i l'addició d'extracte de pètals de roses búlgares i de cogombre macerat. Té olfacte a flors i cítrics i en el sabor, predomina el del ginebre, matisat pel del cogombre.
Està fabricada en
Girvan (Escòcia), per Williams
Grant & Sons.
L'any 2004, va ser
guanyadora del Sant Francesc Spirit Competition, amb dues medalles d'or.
ISH GIN

Els botànics utilitzats són ginebre, escorça de taronja i
llimona, coriandre, regalèssia, ametlles,
canyella, càssia, nou moscada,
angèlica i arrel de
lliri.
Així han aconseguit un producte net i transparent, de
cos gras, doncs utilitza una proporció de ginebre superior a l'habitual, equilibrat al paladar, amb clara presència de ginebre i cítric, i amb aspectes florals, amb final herbaci, sec i prolongat. A
l'olfacte, predominen també el ginebre i els cítrics.
És una ginebra de recent producció, basada en una antiga fórmula de Ellie Baker per The Poshmaker Ltd, empresa en què és mestre destil·lador Charles Maxwell.
Es presenta en una
ampolla cilíndrica,
d'espatlles arrodonits i color vermell intens, amb etiqueta serigrafiada en
blanc, de 70 cl.
JENSEN'S LONDON DISTILLED OLD TOM

De pi i notes de
lavanda, el ginebre italià raó principal tant del nas i el paladar d'aquesta
ginebra d'estil tradicional. Coriandre afegeix notes de gingebre i sàlvia, mentre imparteix arrel orris subtils tocs de
violeta de Parma. D'ametlles dolces, regalèssia i la angèlica suavitzar i
allisar la vegada que afegint complexitat al seu sabor. Els botànics utilitzats són els bàsics, com es feia
llavors. Són ginebre,
coriandre, regalèssia, angèlica i arrel de oris. El producte final, és net, suau amb domini del ginebre i restes de
regalèssia al paladar,
amb aroma floral ia ginebre.
És una ginebra dissenyada per Christian Jensen, en base a les antigues
ginebres dry gin, després d'un llarg període de recerca. El fabricant és Berdmonsey Gin Ltd de Londres.
Es presenta en una
ampolla clàssica de 70 cl.,
de línies rectes i part
superior corba.
JUNIPERO

Ginebra Super
Premium , seca de 49,3% alc. / Vol.,
Obtinguda per destil·lació tradicional per
lots, de forma artesana i discontínua. El fabricant guarda secret sobre els elements botànics. Molt seca, amb gran predomini del ginebre.
com indica el nom de la ginebra. El producte final, és net, suau i sec al paladar, percebent en
l'olfacte, el ginebre, l'alcohol i les herbes aromàtiques.
LARIOS 12

Els botànics utilitzats són ginebre, coriandre, nou moscada, arrel d'angèlica, clementina, llima, llimona, taronja,
mandarina i flor de taronger.
El producte final,
és net, sedós al paladar, balsàmic, especiat i lleugerament agredolç. L'aroma recull el ginebre i sobretot els cítrics.
Es presenta a
l'ampolla moderna habitual de Larios, però de color blau intens, de 70 cl.
LONDON 40 GIN

El producte final,
és molt
transparent, de gust suau, notant-se a l'olfacte els cítrics, el ginebre i les espècies.
Està fabricada per Old St Andrews Limited, de Londres.
Es presenta en una ampolla de 70 cl., Típica de ginebra anglesa.
LONDON HILL GIN

La London Hill
s'obté mitjançant una doble destil·lació tradicional, aconseguint un sabor elegant i suau.
Encara que la recepta d'aquesta ginebra es guarda en secret, entre els seus
dotze botànics trobem des
ratlladura de llimona arran de lliri o grans del paradís.
Al nas la London
Hill resulta fresca i equilibrada, destacant sola i relativament l'aroma a
baies de ginebre. El seu sabor és complex, sent notable el coriandre i l'arrel d'angèlica sobretot, amb un final fresc i brillant. Es
presenta en una ampolla de 70 cl.
MAGELLAN

El producte final,
és net, color blavós a causa de la flor d'iris, molt equilibrat, de
cos lleuger, amb aromes florals, d'espècies i lleugerament a cítrics, i sabor lleuger, una mica picant i amb regust lleugerament amarg.
Aquesta ginebra es
produeix a França per Angeac
Destillery. El nom, és un homenatge a
Fernando de Magallanes, que va donar la volta al món a la recerca de l'illa de les espècies.
Es presenta en una
ampolla clàssica tipus vi de
70 cl., Transparent, serigrafiada amb motius navals i amb un retrat de Fernando
de Magallanes al coll.
MARTIN MILLER'S WESTBOURNE STRENGHT
És una ginebra Premium , tipus London Dry de 45,2% alc. / Vol. El
producte final, és nítid, de cos mitjà, suau i sedós al paladar, en
el qual l'alcohol no emmascara als botànics, notant-se sense destacar el ginebre i amb notes florals i fruiters
amb el toc de la regalèssia, predominant
en el olfacte els cítrics. És una ginebra molt recent, ja que es va començar a fabricar el 1999. L'origen de la ginebra
Martin Millers, es deu a tres cavallers que es van ajuntar a Notting Hill per
tal d'idear i crear la millor ginebra, sense cap tipus de límit per assolir la millor recepta possible. Els
tres van acordar que la recepta número 7 era, sens dubte, la millor.
N º 3 GIN

Sota els estàndards de qualitat de Berry Bros & Rudd, ha
obtingut com a resultat el sabor més clàssic de la
ginebra, aquell que té en el ginebre seu
cor i principal font d'inspiració.
Com a resum, i
mostra de la implicació en la qualitat
del resultat, comentar que la seva elaboració es basa en tres principis fonamentals: La cura extrem amb el qual s'ha
determinat la recepta. La selecció dels millors ingredients. El treball conjunt de mestres destil·ladors, historiadors i mixólegs professionals.
Ginebra de Califòrnia que compleix amb els requisits de les London
Dry Gin i passa cinc destil·lacions. S'allunya de les
altres ginebres nord-americans, que tendeixen a ser més dolces i perfumades.
En 1882 va ser la
destil·leria número 209 que
s'inscrivia a Califòrnia i d'aquí prové el seu original nom. Considerada com una de les millors ginebres del món s'elabora amb ingredients que provenen de quatre
continents. Un toc cítric marca
l'estructura d'aquesta ginebra. Les notes de ginebre de la Toscana, la calor de
coriandre de Romania, els matisos cítrics del cardamom de Guatemala, les aromes de canyella de càssies d'Indonèsia, i la taronja bergamota de Calàbria proporcionen els elements encantadors cítrics dins de l'estructura d'aquesta ginebra
complexa.
OLD RAJ 46 º

És fabricada per l'embotelladora independent més antiga d'Escòcia, William Cadenhead Ltd, des de l'any 1972.
El ginebre, el
coriandre, l'escorça de casia,
l'arrel d'angèlica i lliri,
l'escorça de taronja i
llimona i finalment, el safrà, són els botànics emprats en la seva elaboració.
Té un cos mitjà i és molt neta. En
nas destaca aroma a ametlla, ginebre i cítrics, resultant equilibrats tots ells. Al gust resulta summament
equilibrada amb un regust picant.
Es presenta en una
ampolla de línies clàssiques amb una capacitat de 70 cl i una etiqueta
amb lletres vermelles, que la diferencien de la seva versió de 55 graus alcohòlics de lletres blaves.
OXLEY
Ginebra Super Premium . La tècnica de destil·lat en fred, la diferència, utilitza un procés al buit per extraure les aromes essencials. 66 euros d'ampolla que
contenen una ginebra del tipus London Dry amb ingredients seleccionats a mà. D'aquesta manera els cítrics, espècies i aromes que incorpora, ofereixen les seves notes més reals, amb un aroma cítric i fresc. És bastant seca, de manera que s'adaptarà a tot tipus de paladars. Del grup Martini-Barcardí, el seu cost, no només recull l'excepcional procés de producció amb ingredients
seleccionats a mà, sinó la producció, (200 ampolles / dia durant 4 dies per setmana) total 800
ampolles/setmana.
(veure un article especial dedicat al Gin-Tonic més exclusiu i car del món)
PINK 47

Els botànics utilitzats són ginebre italià, escorça de taronja i llimona espanyols, dos tipus de
coriandre, regalèssia, arrel de càssia, nou moscada, dos tipus de angèlica, ametlla espanyola i arrel de lliri.
El producte final,
és molt
transparent, de gust suau tot i el seu grau alcohòlic, i una mica dolç, es nota a l'olfacte els cítrics, el ginebre i les espècies.
És una ginebra molt recent, ja que es va començar a fabricar l'any 2007. Està fabricada per Old St Andrews Limited, de Londres.
Es presenta en una
curiosa ampolla de 70 cl., Amb la forma del diamant Khavaraya, de lleuger to
rosat. Ha rebut premis com ara l'International Spirits Challenge el 2007, el
Bartenders Challenge del mateix any, l'UK Spirits Challenge del 2007 i el Tesco
Drink del 2008 entre d'altres.
RAFFLES

El producte final,
és un típic London Dry, transparent i net, de cos lleuger i
textura molt suau. Molt aromàtic i equilibrat, ressaltant lleugerament el ginebre i el cardamom.
Està fabricada en Broxburn, Escòcia, per William Maxwell Destillery Ltd
Es presenta en una
ampolla sòbria i senzilla de
70 cl.
Deixem per al
final aquesta molt bona ginebra espanyola, que s'elabora de manera artesanal al
Port de Santa Maria. Fina, suau i elegant, pot competir dignament amb qualsevol
de les anteriors.

El producte final,
és net, de color
ataronjat, a causa del safrà. El sabor és clàssic, lleugerament picant, percebent-se el fonoll.
A l'olfacte, predominen el ginebre i els cítrics. Es presenta en una ampolla cilíndrica, ampla de 70 cl., Amb tap d'alumini roscat i etiqueta en relleu.
SEAGRAM'S GIN

S'obté una ginebra clàssica, neta, una mica groguenca, d'aroma suau i sabor també suau i herbaci, destacant al final l'alcohol.
És una ginebra fabricada per Joseph I. Seagram & Sons, a Lawrenceburg
(Indiana), als Estats Units, datant l'empresa original de 1857, i originaria
del Canadà.
Es presenta en una
ampolla alta, de vidre amb relleus tota ella de 70 cl.
SIPSMITH LONDON DRY GIN

TANQUERAY Nº. TEN

La novetat
d'aquesta ginebra és l'ús de plantes i cítrics a la destil·lació. Tanqueray no.
Ten Tingues és un gin d'alta
graduació, 47,3%. S'elabora
combinant amb taronges, llimes, aranges, ginebrons amb un licor neutre, amb
quatre destil·lacions diferents. En l'última destil·lació, es destil·len el licor neutre i els cítrics amb flors de camamilla. Fruit d'aquesta combinació sorgeix la seva suavitat i frescor, aconseguint un
sabor molt equilibrat i fresc. Ha estat guardonada com la millor beguda blanca
en els Premis internacionals de begudes alcohòliques de Sant Francesc Spirit Competition en tres ocasions
consecutives.
WHITLEY NEILL
Genuïna ginebra seca Premium , de les anomenades London
Dry Gin, molt noble, moderna dins el seu classicisme, amb una mica més de ginebre, de coriandre i de graduació alcohòlica. Neix fruit de l'obstinació del seu fundador Johnny Neill, d'una saga de destil·ladors britànics, que es va
proposar crear una ginebra que unís la tradició britànica amb l'essència d'Àfrica, una de les
seves passions i terra de la seva dona.
XORIGUER
Xoriguer Gin és una ginebra amb denominació d'origen Maó-Menorca, de 38,0% alc. / Vol., Que es va començar a fabricar a principis del Segle XX, per Destil·leries Xoriguer Obtinguda per destil·lació en alambí de coure amb alcohol de vi, a la calor del foc de llenya, i emmagatzemada fins al seu embotellat en bóta de roure.


El producte final, és brillant i transparent, de cos lleuger, amb aroma suau a ginebre, herbes i fruita, i sabor a ginebre, fusta i herbes com romaní i farigola, amb gust prolongat.
Es presenta en una
ampolla tipus gerra estilitzada, color verd amb nansa, d'1 litre. També es troba en gerra de fang. A l'etiqueta s'observa
un molí, propietat de la
família, que és el que dóna nom al producte. Ha aconseguit el premi atorgat per “La Asociación Española de Periodistas y Escritores del Vino” (AEPEV) al Millor
Vi Espirituós no Vinícola 2011.
CURIOSITATS
Probablement el Gin Tonic més car del món
No cal ser un il·luminat per saber que aquest combinat està format per la ginebra més exclusiva del mercat juntament amb la tònica Ultra Premium per excel·lència. Oxley Classic English Dry Gin amb Q tonic.
Oxley Gin, 66 euros d'ampolla que contenen una
ginebra del tipus London Dry destil·lada en fred amb
ingredients seleccionats a mà. Pertany al grup Martini-Barcardí i el seu cost, com sol ser habitual, no només recull l'excepcional procés de producció, sinó la baixa
quantitat d'ampolles produïdes al dia (200 ampolles / dia durant 4 dies per setmana) i la qualitat
dels seus ingredients . La tècnica de destil·lat en fred que la diferència, utilitza un procés al buit per extraure les aromes essencials. D'aquesta manera els cítrics, espècies i aromes que incorpora, ofereixen les seves notes més reals, de manera que l'aroma és cítric i fresc. És bastant seca, de
manera que s'adaptarà a tot tipus de
paladars.
Q Tonic, 3'30
euros de ampolla de 200ml procedent dels EUA. Si entreu a la seva web, veureu
l'eslògan marcat per la
línia d'argumentació d'altres tòniques Premium : "Les millors begudes espirituoses del món mereixen una tònica superior". Realitzada amb ingredients naturals, incloent
quinina dels Andes peruans i agave orgànic dels camps de Mèxic, va ser creada per Jordan Silbert. I a més té un 60% menys de calories que altres!
La veritat és que veient el refinat procés de producció de Oxley, sembla
fins i tot un autèntic sacrilegi
mixearla amb tònica, ja que
segurament s'apreciaran encara més les seves estupendes propietats prenent-la sola. (article
extret de: ponmeungintonic.blogspot.com)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada