VERDURES ADOBADES (ENCURTITS)
La
característica principal dels adobats és la presència del vinagre. La
diferència entre les salses i els adobats és que, mentre que en el primer cas
els ingredients es trituren per obtenir la textura desitjada, en els adobats
els ingredients s'afegeixen sencers. A més la preparació de confitats és una
mica menys laboriosa que la de les salses.
Ingredients: Per a 4-5 envasos de 350 ml:
-
1 kg de carbassons
-
6 cebes petites
-
2 pebrots verds
-
3 ½ tasses de vinagre
-
1 tassa de sucre
-
4 culleradetes de sal
-
1 culleradeta d'anet
-
1 culleradeta de llavors de mostassa
-
1 culleradeta de cúrcuma
-
3 claus sencers
preparació:
Posar
a bullir en una cassola gran el vinagre amb el sucre, la sal, l'anet, la
mostassa, la cúrcuma i els claus. Deixar refredar. Rentar els carbassons i
tallar-los a rodanxes d'1 cm de gruix. Tallar les cebes en anelles. Treure les
llavors als pebrots verds i trossejar-los.
Col·locar
les verdures en un bol que no sigui metàl·lic, i ruixar-les amb el vinagre quan
estigui una mica fred. Deixar en maceració durant 1 hora.
Introduir
en una cassola i coure durant 3 minuts.
Envasar
en els recipients calents i nets, omplint amb el líquid fins a 1 cm de la vora
i tancant.
L'adobat
de carbassons s'ha d'emmagatzemar durant unes 3 setmanes abans de consumir.
És
important no utilitzar recipients metàl·lics que puguin desprendre substàncies
tòxiques que passarien a les verdures i espatllarien les conserves.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada