TEMPEH (MONGETES de SOJA
BLANCA) en ESCABETX
Ingredients: Per a 3 envasos de 250 g:
-
1 pot de tempeh (mongetes de soja blanca)
-
8 grans d'all, 3 fulles de llorer i una mica de sal
-
1 got d'oli d'oliva i ½ got de vinagre
-
1 cullerada de pebre vermell i ½ culleradeta de pebre negre en gra
Preparació:
Extreure
el tempeh (mongetes de soja blanca) del pot i escorre-les bé sobre paper de
cuina. Posar el vinagre al foc reduït a la meitat. Peleu els alls i tallar-los
a rodanxes. Escalfar l'oli a foc suau i fregir-los fins que estiguin daurats.
Retirar del foc i afegir el llorer, el pebre negre i el pebre vermell. Deixar
fregir durant 1 minut i afegir el vinagre. Passar a un altre recipient. A la
paella on s'ha fet l'escabetx, sense netejar-la, salta durant uns minuts les
barretes de tempeh amb una mica de sal. Introduir-les en l'envàs, prèviament
esterilitzat, i cobrir-les amb l'escabetx encara calent. Introduir en el
recipient els alls fregits i el llorer.
pre
escalfar els envasos destapats durant 5 minuts per eliminar l'aire de
l'interior (veure *). Després tapar-los i esterilitzar en una olla a pressió
(veure *), durant 30 minuts els de 250 gi durant 35 minuts els de 500 g. Un cop
freds, comprovar el buit dels tancaments.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada