VERDURES ADOBADES
(ENCURTITS)
La
característica principal dels adobats és la presència del vinagre. La
diferència entre les salses i els adobats és que, mentre que en el primer cas
els ingredients es trituren per obtenir la textura desitjada, en els adobats
els ingredients s'afegeixen sencers. A més la preparació de confitats és una
mica menys laboriosa que la de les salses.
ENCURTITS EN MOSTASSA
Ingredients: per a 5 envasos de 350 ml
2
tasses de mongetes verdes trossejades
3/4
de tassa de sal marina, 3/4 de tassa de sucre
1/2
tassa de farina
2
culleradetes de mostassa seca
1
culleradeta de cúrcuma
1/4
de culleradeta de pebre vermell,1 mica de pebre negre
2
1/2 tasses de vinagre
5
1/2 tasses d'aigua
Preparació:
Preparar
i pesar les verdures. Col·locar en una font gran, no metàl·lica, i empolsar amb
sal. Cobrir-les amb aigua i deixar-les reposar així tot un dia. Esbandir bé amb
aigua freda i escórrer.
Barrejar
la farina, la mostassa, la cúrcuma, el pebre vermell, el pebre negre, el sucre
i l'aigua, i remoure fins que tot estigui ben barrejat.
Escalfar
el vinagre fins que bulli i incorporar, a poc a poc, la mescla anterior.
Continuar remenant fins que bulli i s'espesseixi. Afegir les verdures
escorregudes i escalfar-les fins que la barreja torni a bullir.
Envasar,
deixar refredar i tancar els recipients. A la setmana es pot buidar el líquid i
coure-ho durant 10 minuts per concentrar de nou, tornant als recipients. Convé
esperar 3 o 4 setmanes abans de consumir
Consell:
Per
eliminar l'aigua que poden deixar anar les verdures envasades i evitar així,
possibles problemes de fermentació és important realitzar un petit pas. Aquest
consisteix en bullir de nou el vinagre, després d'una setmana de maceració i un
cop estigui fred, tornar de nou al recipient.
Un
altre aspecte important a tenir en compte per evitar que el adobat s'espatlli
és no extreure mai del recipient amb els dits o amb l'ajuda d'objectes metàl·lics.
Quan es vulgui disposar d'ells, el més aconsellable és utilitzar un estri de
fusta que haurem reservat exclusivament per a aquesta funció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada