VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

2 de maig del 2012

ENCURTITS EN MOSTASSA


VERDURES ADOBADES (ENCURTITS)
La característica principal dels adobats és la presència del vinagre. La diferència entre les salses i els adobats és que, mentre que en el primer cas els ingredients es trituren per obtenir la textura desitjada, en els adobats els ingredients s'afegeixen sencers. A més la preparació de confitats és una mica menys laboriosa que la de les salses.

ENCURTITS EN MOSTASSA
Ingredients: per a 5 envasos de 350 ml
2 tasses de cogombre picat, 2 tasses de cebetes franceses, 2 tasses de coliflor en ramats
2 tasses de mongetes verdes trossejades
3/4 de tassa de sal marina, 3/4 de tassa de sucre
1/2 tassa de farina
2 culleradetes de mostassa seca
1 culleradeta de cúrcuma
1/4 de culleradeta de pebre vermell,1 mica de pebre negre
2 1/2 tasses de vinagre
5 1/2 tasses d'aigua
Preparació:
Preparar i pesar les verdures. Col·locar en una font gran, no metàl·lica, i empolsar amb sal. Cobrir-les amb aigua i deixar-les reposar així tot un dia. Esbandir bé amb aigua freda i escórrer.
Barrejar la farina, la mostassa, la cúrcuma, el pebre vermell, el pebre negre, el sucre i l'aigua, i remoure fins que tot estigui ben barrejat.
Escalfar el vinagre fins que bulli i incorporar, a poc a poc, la mescla anterior. Continuar remenant fins que bulli i s'espesseixi. Afegir les verdures escorregudes i escalfar-les fins que la barreja torni a bullir.
Envasar, deixar refredar i tancar els recipients. A la setmana es pot buidar el líquid i coure-ho durant 10 minuts per concentrar de nou, tornant als recipients. Convé esperar 3 o 4 setmanes abans de consumir
Consell:
Per eliminar l'aigua que poden deixar anar les verdures envasades i evitar així, possibles problemes de fermentació és important realitzar un petit pas. Aquest consisteix en bullir de nou el vinagre, després d'una setmana de maceració i un cop estigui fred, tornar de nou al recipient.
Un altre aspecte important a tenir en compte per evitar que el adobat s'espatlli és no extreure mai del recipient amb els dits o amb l'ajuda d'objectes metàl·lics. Quan es vulgui disposar d'ells, el més aconsellable és utilitzar un estri de fusta que haurem reservat exclusivament per a aquesta funció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada