Ara Que arriba el bon temps per menjar a sota la llum de la lluna (que romàntic, oi), us deixo dues receptes que a mi particularment m'agraden força, ja que m'agrada molt tan el cafè com el plàtan. que les gaudiu !!
PLÀTANS CALENTS AMB SALSA DE CAFÈ (1ª Recepta)
Ingredients:
Plàtans madurs tallats en 3 trossos
1 cullerada de mantega i 2 cullerades de
sucre
2 taronges fetes suc, 4 cullerades de licor
Grand Marnier groc
1 branqueta de canyella
1 cullerada de descafeïnat soluble
20 grans de cafè per decorar
Posem una paella al foc amb la mantega i el
sucre, ho remenem sense parar i quan estigui desfet hi afegim el suc de la
taronja, el licor, la canyella i el descafeïnat. Deixem que arranqui el bull i
hi posem els trossos de plàtan que tenim. Després abaixem la flama i ho deixem
bullir a foc lent durant uns tres minuts.
Passat aquest temps els servim en una safata
al mig de la taula.
Tot just abans de portar-los a taula, hi
tirem els grans de cafè trinxats per sobre.
Si volem, també hi podem posar unes puntetes
de nata al costat, tot i que poca.
Nota: Els plàtans han de ser madurs, però no tous
perquè si no es trencaran. Si els plàtans són una mica verds es poden embolicar
en paper de diari i deixar-los fins que agafin el seu punt.
PLÀTANS
al CAFÈ (2ª Recepta)
Ingredients:
4 plàtans i una taronja
2 cullerades de mantega
1 ou i sucre i 1 cullerada de farina de blat
de moro (maizena)
1 tassa de llet
1 o 2 cullerades de cafè soluble (al gust)
Preparació:
Peleu els plàtans, Unta’ls amb la mantega i
posa’ls en una font de vidre
Esprémer la taronja i ratlla la pell, banya
els plàtans amb el suc de la taronja, i deixeu
coure durant 4 minuts
Batre l'ou fins que estigui escumós, barreja
amb dues cullerades de sucre i la farina.
Escalfa breument la llet (30 seg), i agrega a
poc a poc i sense deixar de remenar, i posa a coure durant 2 minuts més.
Afegeix el cafè soluble, remou i cou altres 2 minuts.
Per
servir:
Posa els plàtans en plats individuals i empolsa amb la ratlladura de taronja i amb
la crema de cafè que has obtingut. Si vols pots adornar amb nata, menta, ..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada