VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

6 de maig del 2012

PLÀTANS i CAFÈ




Ara Que arriba el bon temps per menjar a sota la llum de la lluna (que romàntic, oi), us deixo dues receptes que a mi particularment m'agraden força, ja que m'agrada molt tan el cafè com el plàtan. que les gaudiu !!




PLÀTANS CALENTS AMB SALSA DE CAFÈ (1ª Recepta)
Ingredients:
Plàtans madurs tallats en 3 trossos
1 cullerada de mantega i 2 cullerades de sucre
2 taronges fetes suc, 4 cullerades de licor Grand Marnier groc
1 branqueta de canyella
1 cullerada de descafeïnat soluble
20 grans de cafè per decorar

Preparació:
Posem una paella al foc amb la mantega i el sucre, ho remenem sense parar i quan estigui desfet hi afegim el suc de la taronja, el licor, la canyella i el descafeïnat. Deixem que arranqui el bull i hi posem els trossos de plàtan que tenim. Després abaixem la flama i ho deixem bullir a foc lent durant uns tres minuts.
Passat aquest temps els servim en una safata al mig de la taula.
Tot just abans de portar-los a taula, hi tirem els grans de cafè trinxats per sobre.
Si volem, també hi podem posar unes puntetes de nata al costat, tot i que poca.
Nota: Els plàtans han de ser madurs, però no tous perquè si no es trencaran. Si els plàtans són una mica verds es poden embolicar en paper de diari i deixar-los fins que agafin el seu punt.

PLÀTANS al CAFÈ (2ª Recepta)
Ingredients:
4 plàtans i una taronja
2 cullerades de mantega
1 ou i sucre i 1 cullerada de farina de blat de moro (maizena)
1 tassa de llet
1 o 2 cullerades de cafè soluble (al gust)
Preparació:
Peleu els plàtans, Unta’ls amb la mantega i posa’ls en una font de vidre
Esprémer la taronja i ratlla la pell, banya els plàtans amb el suc de la  taronja, i deixeu coure durant 4 minuts
Batre l'ou fins que estigui escumós, barreja amb dues cullerades de sucre i la farina.
Escalfa breument la llet (30 seg), i agrega a poc a poc i sense deixar de remenar, i posa a coure durant 2 minuts més. Afegeix el cafè soluble, remou i cou altres 2 minuts.
Per servir: Posa els plàtans en plats individuals i empolsa amb la ratlladura de taronja i amb la crema de cafè que has obtingut. Si vols pots adornar amb nata, menta, ..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada