VERDURES ADOBADES (ENCURTITS)
La
característica principal dels adobats és la presència del vinagre. La
diferència entre les salses i els adobats és que, mentre que en el primer cas
els ingredients es trituren per obtenir la textura desitjada, en els adobats
els ingredients s'afegeixen sencers. A més la preparació de confitats és una
mica menys laboriosa que la de les salses.
ENCURTITS AL CURRY
Ingredients: Per a 3/4 envasos de 500 g:
-
1 tassa de pastanagues noves
-
1 tassa de puntes d'espàrrecs
-
1 tassa de coliflor
-
1 tassa de cogombre
-
1 tassa d'albergínia
-
1 tassa de cebetes franceses
-
1 tassa de pebrot vermell i verd
-
3 tasses de vinagre
-
225 g de sal marina
-
1 tassa d'oli d'oliva
-
1 cullerada de pols de curri
Preparació:
Netejar
i trossejar totes les verdures. Col·locar en una font alta i gran.
Escalfar
el vinagre amb la sal, i coure durant 5 minuts.
Abocar
en calent sobre les verdures, deixant-les en remull fins que es refredin.
Després escórrer, reservant el líquid, i assecar al forn durant 10 minuts a 100
º C.
Escalfar
l'oli a foc suau, i fregir-hi la pols de curri durant 1 o 2 minuts, sense
deixar que es cremi. Retirar del foc i bullir tot a foc mitjà durant 5 minuts.
Omplir
els recipients amb les verdures i cobrir-les amb aquest líquid, fins a 1 cm de
la vora. Si fes falta, completar amb més vinagre.
A
la setmana d'haver-los envasat, bolcar el líquid en una cassola i bullir-lo
durant 10 minuts, per eliminar l'aigua que pugui haver deixat anar les
verdures. Quan estigui fred, tornar a omplir els envasos amb ell.
Per
consumir les variants de curri, convé deixar passar 2 mesos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada