TOMATA FARCIDA
D'ESQUEIXADA DE BACALLÀ (Típics de Lleida)
Ingredients:
mitja
mata d'enciam tallat en juliana
un
relluc d'endívia tallada fina.
4
cullerades de vinagre de qualitat.
una
tasseta d'oli d'oliva.
4
anxoves en oli.
mitja
llimona feta suc.
2
pessics de pebre,
la
sal necessària.
Preparació:
Tallarem
les tomates madures procurant deixar una tapa i amb l'ajuda d'una cullera, les
buidarem. Les posarem en una safata que pugui anar al forn després de tirar-hi
la sal, un polsim de pebre i un bon raig d'oli.
Una
vegada el forn estigui calent, les posarem amb tapa i tot, fins que estiguin
mig cuites. Les traurem i, un cop es refredin, les pelarem amb cura perquè no
es trenquin.
Les
omplirem de l'esqueixada que tenim preparada, amb una mica del seu oli, i les
cobrirem amb la tapa.
Al
morter xafarem les anxoves fins que quedin fetes puré, hi afegirem llimona, el
pebre, l'oli i el vinagre i ho remenarem perquè la salsa quedi ben agermanada.
Servirem
les tomates posant- les damunt de l'enciam disposat al mig del plat i tirarem
la salsa per damunt.
Al
costat podem posar-hi uns talls de llonganissa seca o unes olives negres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada