VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

6 de maig del 2012

TOMATA FARCIDA D'ESQUEIXADA DE BACALLÀ (Típics de Lleida)


TOMATA FARCIDA D'ESQUEIXADA DE BACALLÀ (Típics de Lleida)
Ingredients:
300 gr. d'esqueixada ja preparada.
mitja mata d'enciam tallat en juliana
un relluc d'endívia tallada fina.
4 cullerades de vinagre de qualitat.
una tasseta d'oli d'oliva.
4 anxoves en oli.
mitja llimona feta suc.
2 pessics de pebre,
la sal necessària.
Preparació:
Tallarem les tomates madures procurant deixar una tapa i amb l'ajuda d'una cullera, les buidarem. Les posarem en una safata que pugui anar al forn després de tirar-hi la sal, un polsim de pebre i un bon raig d'oli.
Una vegada el forn estigui calent, les posarem amb tapa i tot, fins que estiguin mig cuites. Les traurem i, un cop es refredin, les pelarem amb cura perquè no es trenquin.
Les omplirem de l'esqueixada que tenim preparada, amb una mica del seu oli, i les cobrirem amb la tapa.
Al morter xafarem les anxoves fins que quedin fetes puré, hi afegirem llimona, el pebre, l'oli i el vinagre i ho remenarem perquè la salsa quedi ben agermanada.
Servirem les tomates posant- les damunt de l'enciam disposat al mig del plat i tirarem la salsa per damunt.
Al costat podem posar-hi uns talls de llonganissa seca o unes olives negres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada