VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

1 de novembre del 2010

Les autèntiques patates fregides de Bèlgica * Las auténticas patatas fritas de Bélgica * Les véritables frites de Belgique


***** Català *****
Ingredients per a 4 persones:
  • 750 g fins a 1 kg de patates Nicola (1)
  • Graisse de bœuf (blanc de bœuf) (2)
Preparació
  • Peleu les patates i rentar-les breument sota l'aigua
  • Talleu les patates en bastonets de més o menys 1 cm quadrat
  • Col·loqueu els bastonets en un pany net i sobretot de no rentar-les per no perdre els avantatges del midó.
Primera cocció
  • Escalfar el greix en una fregidora a 160º
  • Col·loqueu les patates a la cistella i submergiu-les per fregir. Coure durant 5 minuts.
  • Traieu la cistella de fregir i escorreu les patates.
  • Col·loqueu les patates en paper absorbent i deixar reposar durant 30 minuts.
Segona cocció
  • Elevar la temperatura de la fregidora a 180º. Col·loqueu les patates fregides a la cistella i fregir.
  • Coure fins que les patates estiguin daurades i amb un xic de color (una mica més d'un minut).
  • Retirar-les de la cistella, escorreu-les. Col·loqueu les patates en un plat amb paper absorbent. Poseu sal amb generositat i serviu-les calentes.
Notes:
Trobareu que és molt senzill, però només hi ha un petit secret: el fregir-les amb el greix de bou.
Aquesta recepta, està inspirada en una recepta escrita per Pierre Wynants, xef del restaurant amb 3 estrelles Michelin -Comme Chez Soi-, a Brussel·les.


[1] Varietat de patata amb certificació d’origen, es una patata ferma per fregir, no es bona per puré ja que es molt consistent. 
[2] Blanc de Boeuf és un greix de carn de bou per cuinar patates fregides. És comercialitzat per la marca belga Vandemoortele. Blanc de Boeuf, Ossewit, Ox-White i Ochsenweiss són marques comercials registrades de l'International Vandemoortele.
***** Castellano *****
Ingredientes para 4 personas:
• 750 g hasta 1 kg de patatas Nicola (3)
• Graisse de Boeuf (blanc de Boeuf) (4)
Preparación
• Pelar las patatas y lavarlas brevemente bajo el agua
• Cortar las patatas en palitos de más o menos 1 cm cuadrado
• Coloque los palillos en una cerradura limpio y sobre todo de no lavarse las para no perder las ventajas del almidón.
Primera cocción
• Calentar la grasa en una freidora a 160 º
• Coloque las patatas en la cesta y sumergirlas para freír. Cocer durante 5 minutos.
• Retire la cesta de freír y escurrir las patatas.
• Coloque las patatas en papel absorbente y dejar reposar durante 30 minutos.
Segunda cocción
• Elevar la temperatura de la freidora a 180 º. Colocar las patatas fritas a la cesta y freír.
• Cocer hasta que las patatas estén doradas y con un poco de color (algo más de un minuto).
• Retirarlas de la cesta, escurrir. Colocar las patatas en un plato con papel absorbente. Poner sal con generosidad y servir calientes.
Notas:
Encontrará que es muy sencillo, pero sólo hay un pequeño secreto: el freírlas con la grasa de buey.
Esta receta, está inspirada en una receta escrita por Pierre Wynants, chef del restaurante con 3 estrellas Michelin -Comme Chez Soi-, en Bruselas.

[3] Variedad con certificación de origen, es una patata firme para freír, no es buena para puré ya que es muy consistente.
[4] Blanco de Boeuf es una grasa de carne de buey para cocinar patatas fritas. Es comercializado por la marca belga Vandemoortele. Blanc de Boeuf, Ossewit, Ox-White i Ochsenweiss son marcas comerciales registradas de la International Vandemoortele.
***** Français *****
Ingrédients pour 4 personnes:
  • 750 g à 1kg de pommes de terre Nicola (5)
  • graisse de bœuf (blanc de bœuf) (6)
Préparation
  • Éplucher les pommes de terre et les laver brièvement sous l'eau
  • Couper les pommes de terre de bâtonnets de section carrée de plus ou moins 1 cm de côté
  • Déposer les sur un linge propre et surtout ne plus laver les frites pour ne pas perdre d'avantage d'amidon.
Première cuisson
  • Faire chauffer la graisse de bœuf (blanc de bœuf) dans une friteuse à 160°
  • Placer les frites dans le panier et plonger les frites dans la friture. Laisser cuire 5 minutes
  • Retirer le panier de la friture et laisser égoutter les frites.
  • Déposer les frites dans du papier absorbant et laisser reposer pendant 30 minutes.
Seconde cuisson
  • Porter la température de la friteuse à 180°. Replacer les frites dans le panier et le plonger dans la friture
  • Laisser cuire jusqu'à ce que les frites soit dorées et colorées (un peu plus d'une minute)
  • Retirer le panier, égoutter et ben secouer. Placer les frites dans un plat que vous aurez recouvert avec du papier absorbant. Saler généreusement et servir bien chaud.
Note :
Vous allez découvrir que c'est simple mais il y a juste un petit secret : la friture graisse de bœuf (blanc de bœuf) !
Recette, inspirée d'une écrite par Pierre Wynants, chef 3 étoiles au Comme Chez Soi, à Bruxelles.


[5] Variété de pommes de terre avec la certification d'origine est une pomme de terre forte par friture, n'est pas bonne pour la purée, car il est très cohérent.
[6] Le Blanc de Bœuf est une graisse de bœuf utilisée pour la cuisson des frites. Il est commercialisé par la marque belge Vandemoortele. BLANC DE BOEUF, OSSEWIT, OX-WHITE et OCHSENWEISS sont des marques internationales déposées par Vandemoortele

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada