***** Català *****
Ingredients per a 4 persones: - 750 g fins a 1 kg de patates Nicola (1)
- Graisse de bœuf (blanc de bœuf) (2)
- Peleu les patates i rentar-les breument sota l'aigua
- Talleu les patates en bastonets de més o menys 1 cm quadrat
- Col·loqueu els bastonets en un pany net i sobretot de no rentar-les per no perdre els avantatges del midó.
- Escalfar el greix en una fregidora a 160º
- Col·loqueu les patates a la cistella i submergiu-les per fregir. Coure durant 5 minuts.
- Traieu la cistella de fregir i escorreu les patates.
- Col·loqueu les patates en paper absorbent i deixar reposar durant 30 minuts.
- Elevar la temperatura de la fregidora a 180º. Col·loqueu les patates fregides a la cistella i fregir.
- Coure fins que les patates estiguin daurades i amb un xic de color (una mica més d'un minut).
- Retirar-les de la cistella, escorreu-les. Col·loqueu les patates en un plat amb paper absorbent. Poseu sal amb generositat i serviu-les calentes.
Trobareu que és molt senzill, però només hi ha un petit secret: el fregir-les amb el greix de bou.
Aquesta recepta, està inspirada en una recepta escrita per Pierre Wynants, xef del restaurant amb 3 estrelles Michelin -Comme Chez Soi-, a Brussel·les.
[1] Varietat de patata amb certificació d’origen, es una patata ferma per fregir, no es bona per puré ja que es molt consistent.
[2] Blanc de Boeuf és un greix de carn de bou per cuinar patates fregides. És comercialitzat per la marca belga Vandemoortele. Blanc de Boeuf, Ossewit, Ox-White i Ochsenweiss són marques comercials registrades de l'International Vandemoortele.
***** Castellano *****
Ingredientes para 4 personas: • 750 g hasta 1 kg de patatas Nicola (3)
• Graisse de Boeuf (blanc de Boeuf) (4)
Preparación
• Pelar las patatas y lavarlas brevemente bajo el agua
• Cortar las patatas en palitos de más o menos 1 cm cuadrado
• Coloque los palillos en una cerradura limpio y sobre todo de no lavarse las para no perder las ventajas del almidón.
Primera cocción
• Calentar la grasa en una freidora a 160 º
• Coloque las patatas en la cesta y sumergirlas para freír. Cocer durante 5 minutos.
• Retire la cesta de freír y escurrir las patatas.
• Coloque las patatas en papel absorbente y dejar reposar durante 30 minutos.
Segunda cocción
• Elevar la temperatura de la freidora a 180 º. Colocar las patatas fritas a la cesta y freír.
• Cocer hasta que las patatas estén doradas y con un poco de color (algo más de un minuto).
• Retirarlas de la cesta, escurrir. Colocar las patatas en un plato con papel absorbente. Poner sal con generosidad y servir calientes.
Notas:
Encontrará que es muy sencillo, pero sólo hay un pequeño secreto: el freírlas con la grasa de buey.
Esta receta, está inspirada en una receta escrita por Pierre Wynants, chef del restaurante con 3 estrellas Michelin -Comme Chez Soi-, en Bruselas.
[3] Variedad con certificación de origen, es una patata firme para freír, no es buena para puré ya que es muy consistente.
[4] Blanco de Boeuf es una grasa de carne de buey para cocinar patatas fritas. Es comercializado por la marca belga Vandemoortele. Blanc de Boeuf, Ossewit, Ox-White i Ochsenweiss son marcas comerciales registradas de la International Vandemoortele.
***** Français *****
Ingrédients pour 4 personnes: - 750 g à 1kg de pommes de terre Nicola (5)
- graisse de bœuf (blanc de bœuf) (6)
- Éplucher les pommes de terre et les laver brièvement sous l'eau
- Couper les pommes de terre de bâtonnets de section carrée de plus ou moins 1 cm de côté
- Déposer les sur un linge propre et surtout ne plus laver les frites pour ne pas perdre d'avantage d'amidon.
- Faire chauffer la graisse de bœuf (blanc de bœuf) dans une friteuse à 160°
- Placer les frites dans le panier et plonger les frites dans la friture. Laisser cuire 5 minutes
- Retirer le panier de la friture et laisser égoutter les frites.
- Déposer les frites dans du papier absorbant et laisser reposer pendant 30 minutes.
- Porter la température de la friteuse à 180°. Replacer les frites dans le panier et le plonger dans la friture
- Laisser cuire jusqu'à ce que les frites soit dorées et colorées (un peu plus d'une minute)
- Retirer le panier, égoutter et ben secouer. Placer les frites dans un plat que vous aurez recouvert avec du papier absorbant. Saler généreusement et servir bien chaud.
Vous allez découvrir que c'est simple mais il y a juste un petit secret : la friture graisse de bœuf (blanc de bœuf) !
Recette, inspirée d'une écrite par Pierre Wynants, chef 3 étoiles au Comme Chez Soi, à Bruxelles.
[5] Variété de pommes de terre avec la certification d'origine est une pomme de terre forte par friture, n'est pas bonne pour la purée, car il est très cohérent.
[6] Le Blanc de Bœuf est une graisse de bœuf utilisée pour la cuisson des frites. Il est commercialisé par la marque belge Vandemoortele. BLANC DE BOEUF, OSSEWIT, OX-WHITE et OCHSENWEISS sont des marques internationales déposées par Vandemoortele
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada