VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

31 d’octubre del 2010

Xató d’El Vendrell

Ingredients per la salsa (4 persones)
Ametlles 100 gr.
Avellanes 80 gr.
Nyora escaldada 1 peça
Pa fregit 1 Llesca
Bitxo (optatiu) 1/2 peça
Ceba escalivada 1/2 peça
Cabeça d'alls escalivada 1/2 peça
Tomacons escalibats 3 peces
Oli
Sal
Vinagre
Pebre vermell
Ingredients per al plat (4 persones)
Escarola 2 peces
Bacallà 120 gr.
Tonyina 120 gr.
Anxova 4 filets
Olives arbequines 80 gr.
Elaboració
S'agafa un morter, s'hi posa sal i es van trinxant d'un en un els elements següents i en aquest ordre: ametlles i avellanes, fins a aconseguir una pasta ben fina; tot seguit, la ceba, s'hi afegeix la nyora, prèviament escaldada i sense pell, el bitxo (optatiu), el pebre vermell, un polsim de pebre negre i el pa fregit. Finalment, els alls, els tomacons, l'oli i el vinagre.
Un cop acabada la salsa es barreja amb l'escarola ben neta i escorreguda. Es deixa reposar unes hores. A l'hora de servir el plat es decora amb el bacallà esqueixat, la tonyina, els filets d'anxova i les olives arbequines. I ja es pot menjar, sempre acompanyat de truites de carxofes, de fesols o de botifarra negra entre d'altres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada