Al sud del Japó, hi ha una regió de gran tradició ramadera anomenada Hyogo, amb capital Kobe. Aquesta regió és l'hàbitat natural d'una mil·lenària raça bovina que es cria a la zona i és coneguda com Wagyu.
La carn de la raça Kobe (Harmonia en japonès), és la més saludable pel fet que conté el component omega-3 i una proporció de greixos d'altíssima qualitat (el greix esta infiltrat a l'interior de la massa muscular) i els saturats són gairebé inexistents (conté un 50% menys d'àcids grassos saturats que la majoria de carns magres). Per això, és considerada la millor carn del món. saborosa i saludable i els seus filets són un mos exquisit: suau, tendre i mantegós.
El secret de la seva excel·lència està en la naturalesa però també en els importants rituals de criança d'aquests animals per part dels ramaders japonesos.
A més de que els alimenten amb gra seleccionat, han inclòs en la dieta d'aquest boví fruits frescos, llavors i fins i tot beuen cervesa i sake estimulant la seva gana per aconseguir que consumeixin més pastura fresca.
A més d'una bona alimentació, les resis reben massatges per tal d'assegurar l'òptima textura muscular i proporcionar una carn superior, inclós viuen en estables amb música ambiental.
Al Japó arriben a pagar per ella més de 420 € el quilo. A Espanya es pot trobar a partir d'uns 150-200 € el quilo. Sol procedir d'Estats Units, Austràlia o Nova Zelanda, països que es troben en cap de les exportacions. Procedeix d'animals de la raça Wagyu que, tot i la prohibició nipona d'exportació, van aparèixer a mitjans dels anys 70. Avui dia la seva cria esta estesa per diversos països inclosos Xile, Bèlgica o Gales.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada