VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

18 de novembre del 2010

Clotxa o Crostó de pa

Ingredients:
1/2 pa de pagès de quart de quilo
Una arengada
Tomacons, una ceba gran i una cabeça d'alls, oli d'oliva i sal
Olives (opcionals)
Preparació:
Tallem el pa de pagès per la meitat i buidem la molla. S'escaliven els tomacons, la ceba i els alls. Mentrestant es fan les arengades a la brasa (hi ha qui ho fa amb botifarrons de ceba o cansalada).
Trossegem el tomàquet i l'arengada neta i la posem al crostó de pa,. li afegim els alls i la ceba. Hi posem un bon raig d'oli d'oliva i tapem amb la molla de pa que havíem tret.
Podem colgar a la cendra unes olives, surten molt bones.
Si podeu, feu el foc i les brases amb sarments de vinya (Les clotxes s'acostumaven a fer durant la verema).
Clotxa (Recepta antiga)
Ingredients: Una vora de pa, dos tomates, una sardina de tina, sal i oli.
Se li diu Clotxa al crostó o vora de pa que ha set buidat de la molla. A este crostó buit se li posen les tomates i la sardina, fetes al caliu, se li tire un xorro d'oli, se li pose la molla damunt i quede a punt per minjar.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada