VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

31 d’octubre del 2010

Xató de Sitges

Ingredients per la salsa (4 persones)
Ametlles Torrades 100 Gr.
Avellanes Torrades 60 Gr.
Seitons 2 peces
Grans d'all 2 peces
Nyora escaldada 4 peces
Bitxo (optatiu) 1/2 peça
Pa fregit o torrat 2 o 3 llesques
Oli
Sal
Vinagre
Ingredients per al plat (4 persones)
Escarola 2 peces
Seitons 2 peces
Tonyina Salada 100 Gr.
Bacallà Salat I Esqueixat 100 Gr.
Olives Arbequines 100 Gr.
Elaboració
En un morter a mà es trinxen les ametlles, les avellanes, els seitons dessalats, els grans d'all, la polpa de les nyores, el bitxo, si s'hi vol, la sal, les llesques de pa fregit (es poden remullar amb el vinagre o posar el vinagre a part), el vinagre i la sal, i es va lligant amb l'oli d'oliva.
Es netegen, es remullen i es trossegen les escaroles. Dessalarem els seitons, la tonyina salada i el bacallà (aquests dos darrers els esqueixarem), i els afegirem al recipient junt amb l'escarola. Hi abocarem les olives i finalment la salsa ben lligada.
Ho barrejarem tot bé perquè tots els ingredients quedin impregnats de la salsa i omplirem els plats mirant que hi hagi de tot fent com un castell d'escarola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada