Preparació: Rentar les prunes i pelar-les. Barrejar el sucre amb l'aigua i abocar la barreja en una olla de parets altes. Coure fins a aconseguir "el punt de petit perlat". Per comprovar-ho, mullar els dits en aigua molt freda. Agafar una mica d'almívar amb l'índex i prémer amb el polze. En separar ha de formar-se una bri resistent que no es trenqui. Submergir les prunes en l'almívar i retirar amb una escumadora, quan es reprengui l'ebullició. Reservar en un bol.
Tornar a portar el almívar al punt de petit perlat. Introduir novament les fruites i deixar coure durant uns 10 minuts si són prunes Mirabel, i uns 20 minuts les tipus Clàudies i Dames. Comprovar la densitat de la confitura. Envasar i tapar els envasos en calent. Posar-los cap per avall fins que es refredin completament. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria
Tornar a portar el almívar al punt de petit perlat. Introduir novament les fruites i deixar coure durant uns 10 minuts si són prunes Mirabel, i uns 20 minuts les tipus Clàudies i Dames. Comprovar la densitat de la confitura. Envasar i tapar els envasos en calent. Posar-los cap per avall fins que es refredin completament. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada