VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

31 d’octubre del 2010

Xató de Vilanova i la Geltrú

Ingredients per la salsa (4 persones)
Ametlles Torrades 100 Gr.
Avellanes Torrades 60 Gr.
Seitons 2 Peces
Grans D'all 2 Peces
Nyora Escaldada 4 Peces
Bitxo (Optatiu) 1/2 Peça
Pa Fregit O Torrat 2 O 3 Llesques
Oli
Sal
Vinagre
Ingredients per al plat (4 persones)
Escarola 2 Peces
Seitons 2 Peces
Tonyina Salada 100 Gr.
Bacallà Salat I Esqueixat 100 Gr.
Olives Arbequines 100 Gr.
Elaboració
Piqueu en un morter els grans d'all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins que tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda, i continueu treballant-ho.
Un cop llest, afegiu lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència volguda.
En una plàtera, col·loqueu l'escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remenant-ho bé i servint-ho després en els plats. Després ho acompanyeu amb la tonyina, el bacallà, els seitons i les olives, i deixeu que cada comensal, al seu gust, s'hi posi una mica més de salsa.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada