VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

31 d’octubre del 2010

Xató de Cunit

ingredients per la salsa (4 persones)
ametlles torrades 100 gr.
avellanes torrades 60 gr.
seitons 2 peces
grans d'all 2 peces
nyora escaldada 4 peces
bitxo (optatiu) 1/2 peça
pa fregit o torrat 2 o 3 llesques
oli
sal
vinagre
ingredients per al plat (4 persones)
escarola 2 peces
seitons 2 peces
tonyina salada 100 gr.
bacallà salat i esqueixat 100 gr.
olives arbequines 100 gr.
Elaboració
Piqueu en un morter els grans d'all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins que tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda, i continueu treballant-ho.
Un cop llest, afegiu lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència volguda.
En una plàtera, col·loqueu l'escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remenant-ho bé i servint-ho després en els plats. Després ho acompanyeu amb la tonyina, el bacallà, els seitons i les olives,i deixeu que cada comensal, al seu gust, s'hi posi una mica més de salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada