Ingredients: Magret amb foie (per a 2 persones): -1 Mi-cuit -1 Magret d'ànec -sal de Maldon -pebre de Sechuan
Ingredients: Per a la salsa: -8 figues dessecades -ceba confitada -1 cullerada de vinagre de xerès -pa d'espècies.
Preparació: Terrina de mi-cuit
Preparació: Terrina de mi-cuit
Posem una olla amb aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, la retirem del foc i hi tirem el fetge d'ànec envasat al buit, sense treure'l de la bossa. Retirem el fetge de l'olla quan l'aigua sigui tèbia. Fiquem el fetge a la nevera al voltant de 12 hores perquè es compacti. Traiem el fetge de la bossa al buit. Tallem el fetge a rodanxes i, amb unes pinces, en traiem els nervis i les venes que hi hagin quedat. Posem una rodanxa de fetge d'ànec i hi tirem per sobre una mica de sal gruixuda i uns grans de pebre negre.
Preparació: Magret amb foie
Retirem una mica de greix del magret d'ànec. Posem una paella al foc amb el greix que li hem tret i ho deixem coure fins que quedi com oli. Quan tinguem aquest oli, el passem a un cassó a foc lent i hi incorporem al ceba confitada i les figues tallades a trossets. Quan la salsa comenci a agafar cos, hi afegim uns trossets de pa d'espècies i el vinagre de xerès. Deixem coure la salsa un parell de minuts més, la triturem i la passem pel colador per treure'n els grumolls, els granets de les figues i la fibra de la ceba. Ja tenim la salsa! A la mateixa paella on hem desfet el greix d'ànec, marquem els talls del magret d'ànec per les dues bandes. Retirem els talls de magret de la paella i els deixem reposar a sobre de paper de cuina perquè deixin anar l'excés de greix. Triem un plat que pugui anar al forn i hi posem els talls de magret d'ànec. Tallem unes làmines de mi-cuit i les col·loquem al damunt dels talls d'ànec. Salsem el magret amb el mi-cuit i hi afegim una mica de pebre i sal pel damunt. Posem el plat al forn, al voltant de 4 minuts, a 180º C. Fem servir el mateix plat que hem ficat al forn per anar a taula. Així, aguantarà més estona calent!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada