500 g de sucre
125 ml d'aigua
3 cullerades soperes de gelea de poma
Preparació: Escollir els gerds, netejar-los amb un drap i extreure les cues si en tenen. Ensucrar l'aigua i escalfar en una olla alta. Coure fins arribar al punt de bola fluix, és dir que, quan s'introdueix una escumadora en l'almívar i es bufa, es formen bombolles i aquestes es desprenen. Submergir les fruites en l'almívar i retirar amb la escumadora 3 minuts després que es reprengui la ebullución. Repartir en els envasos.
Afegir a aquest almívar 3 cullerades soperes de gelea de poma per donar a la confitura la consistència adequada, ja que els gerds són pobres en pectina. Tornar a portar el almívar al punt de bri fluix i abocar sobre les fruites. Tapar els pots en calent i posar-los cap per avall fins que es refredin per complet. Per a més seguretat, poden esterilitzar 10 minuts al bany maria
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada