VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

27 d’octubre del 2010

Crema freda de Marisc

Ingredients: Crema freda de marisc
-1 kg de potes de cranca -1 ceba de Figueres -1 porro d'olor -2 branquetes d'orenga fresca -3 nyàmeres -100 ml de crema de llet (35% mg) -6 pinces de cranc bullides (boques) -1 ceba tendra -1 llauna de carn de garoines -1,5 l d'aigua envasada.
Preparació:
Triem una cassola ampla, la posem al foc i hi afegim força oli. Salpebrem les potes de cranc i les rostim, a trossets, dins la cassola. Quan el marisc estigui ben daurat, el deixem reposar a sobre d'un colador perquè deixi anar tot l'oli sobrant i recollim aquest oli en una cassola per anar al forn. Ara posem les potes de cranc al forn, en una safata, fins que quedin rostides. Pelem les nyàmeres i les tallem a làmines primes. Les reservem. Ara pelem i tallem la ceba i el porro a trossos. Afegim una mica d'oli a la cassola on hem enrossit les potes de cranc i hi daurem la ceba. Quan la ceba sigui daurada, hi afegim les nyàmeres. Un cop les nyàmeres comencin a enrossir-se, hi tirem els trossos de porro. Ho deixem que es cogui tot fins que la bresa sigui ben cuita. Escalfem l'aigua en un cassó i, quan arrenqui el bull, l'afegim a la cassola. Tirem les potes de cranc a la cassola i deixem que es cogui tot uns 20 minuts. Al cap de 20 minuts, apaguem el foc i posem una de les branquetes d'orenga a la cassola. Ho aboquem tot dins d'un bol, el tapem amb paper film i el deixem refredar a la nevera, al voltant de dues hores. Us recomanem fer servir la Thermomix per triturar el contingut del bol, tot i que també ho podeu fer amb un robot de cuina o una bona batedora elèctrica. Un cop triturat tot, passem la barreja per un colador i així n' obtenim la crema. La reservem. Per donar cos i suavitat a la crema, muntem la crema de llet, però no del tot. Afegim la nata a la crema i ho barregem tot amb un batedor de mà. Amb unes pinces, buidem la carn de les pinces de cranc. Esqueixem la carn de les pinces de cranc i la posem en un bol per començar a fer el tàrtar. Afegim a la carn de cranc la de les garoines i ho barregem tot plegat. Piquem les fulles de l'altra branca d'orenga i les afegim al tàrtar. Trinxem també la ceba tendra i l'afegim a la barreja. Tornem a remenar-ho tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada