VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

14 d’octubre de 2011

SIMITOMBA

SIMITOMBA
(Aquest plat de Tossa de Mar, té el seu origen en un ranxo de bord. També se’l coneix com a Cimitomba, Simitomba o Cim-i-Tomba)

Ingredients (4 persones):
Per al fumet:
2 l d'aigua, 1 brot de fonoll, 1 brot de farigola, 1 kg de peix de roca, pa torrat i ametlles.
Per al plat:
1 kg de peix de carn blanca i dura (rap, lluerna, etc.)
1 kg de patates, 4 cabeces d’alls, 1 ceba, 2 tomàquets
Oli d'oliva, sal i safrà
Fumet de peix
Allioli
Preparació:
Bullim l’aigua en una olla amb el peix de roca, el fonoll i la farigola, durant una hora mes o menys. Mentre bull farem una picada d’ametlles i ho afegirem al fumet.
Sofregim la ceba, les cabeces d’all senceres i els dos tomàquets, un cop fet ho afegim al fumet, que colarem i reservarem (d’una banda el fumet i de l’altra les cabeces d’all senceres).
Netegem, salem, i tallem el peix en rodanxes, l'enfarinem i el fregim.
Amb l’oli que haurem fregit el peix hi fregim les patates escapçades. Reservar-les.
En una cassola de terrissa, s’hi posen les cabeces d’all (ja reservades), les patates, i el peix, amb una mica de fumet que no ho cobreixi, i afegim el safrà. Anem sacsejant la cassola i remullant el peix amb el fumet, bullint uns cinc minuts. Tirar l'allioli per sobre, sacsegeu la cassola perquè la part de baix passi a dalt i a l’inrevés (d’aquí li ve el nom) i quan arrenqui el bull, ho tapem i retirem del foc.
Suggeriments i variacions
S’hi pot afegir una mica de pebre vermell, o pebrot vermell escalivat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada