VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

26 d’octubre de 2011

Cervesa, Elaboració artesanal de

RECEPTA D'ELABORACIÓ DE CERVESA ARTESANAL
Ingredients (per a 20 litres de cervesa)
 20 l. d'aigua
1 Kg de sucre
1 Kg d'ordi abrillantada (comprar a la farmàcia, en paquets de ¼ quilo,  i mentre no la fan servir ha d'estar en la geladera)
½ Kg de blat de moro groc (és el que s'usa per fer “locro”, una espècie de guisat de blat de moro)
25 gr. de llúpol (es compra a les dietètiques, són com fulles, i li dóna el sabor amarg i la conserva)
25 gr. de llevat de cervesa (compra-ho en les dietètiques)

Preparació:
Primer posem els 20 litres d'aigua en una olla d'acer inoxidable amb l'ordi, el blat de moro i el sucre (Trenquem una mica els grans de blat de moro i els d'ordi perquè alliberin el midó del seu interior, el qual actuarà com a filtre, barregem els grans ja partits amb l'aigua i el sucre) i ho deixem en remull durant 4 hores. Després el portem al foc, li afegim el llúpol. i ho deixem bullir durant dues hores (es formarà un líquid viscós, això es diu Work), es retira del foc, filtrem amb un drap i deixem refredar.
Estant encara tebi barregem el llevat ben diluït amb una mica d'aigua. Tapem l'olla i ho deixem així en un lloc fosc i fresc durant 48 hores perquè faci la fermentació.
Després filtrem una altra vegada amb un teixit de fil espès i l'envasem en ampolles que taparem bé. Finalment les guardarem en un lloc fresc i als 6 dies tenim la nostra cervesa artesanal llesta per beure.
Per fer Cervesa Negra, posar la meitat de l'ordi torrat i l'altra meitat abrillantada. Es prepara igual que l'altra.

RECETA DE ELABORACIÓN DE CERVEZA ARTESANAL
Ingredientes (para 20 litros de cerveza)
20 l. de agua
1 Kg. de cebada abrillantada (se compra en farmacia en paquetes de 1/4 kilo y mientras no la usan guardar en la nevera)
½  Kg. de maíz amarillo (es el que se usa para hacer locro)
1 Kg. de azúcar
25 gr. de lúpulo (comprar en las dietéticas, son como hojitas, y es lo que le da sabor amargo a la cerveza y la conserva)
25 gr. de levadura de cerveza (cómprala en las dietéticas)
Preparación:
Primero ponemos los 20 litros de agua en una olla de acero inoxidable con la cebada, el maíz y azúcar (Rompemos un poco los granos de maíz y los de cebada para que liberen el almidón de su interior, el cual va a actuar como filtro, mezclamos los granos ya partidos con el agua y el azúcar)  y lo dejamos en remojo durante 4 horas. Luego lo llevamos al fuego, le agregamos el lúpulo. y lo dejamos hervir durante dos horas (se va a formar un liquido viscoso, esto se llama Work), se retira del fuego, filtramos con un paño y se deja entibiar.
Estando aún tibio mezclamos la levadura bien diluida con un poco de agua. Tapamos la olla y ahora lo dejamos así en un lugar oscuro y fresco durante 48 horas para que haga la fermentación.
Luego filtramos otra vez con un tejido de hilo espeso y la envasamos en botellas que taparemos bien. Por último las guardaremos en un lugar fresco y a los 6 días tenemos nuestra cerveza artesanal lista para beber.
Para la Cerveza Negra, poner la mitad de la cebada tostada y la otra mitad abrillantada. Hacer igual que la otra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada