VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

28 de setembre de 2011

TEMPURA DE OSTRES AMB SALSA SAKE

TEMPURA DE OSTRES AMB SALSA SAKE
Ingredients
500 grams d'ostres fresques
Sal, pebre verd i unes gotes de llimona
Fideus d'arròs per guarnició.
Tempura:
½ litre d'aigua gelada
1 culleradeta de Maizena
Farina
Salsa:
Oli vegetal
½ gra d'all gran picat en daus petits.
½ tassa de crema de coco
1 raig de Sake o vi d'arròs
1 cullerada de suc de llimona
´Sal, pebre i coriandre picat
Preparació:
Ostres: Rentem i obrim les ostres, traiem la carn i les assaonem amb sal, pebre verd mòlt i unes gotes de llimona i les deixem macerar una estona. Un cop preparada la tempura passem les ostres per farina per assecar-les bé, traiem l'excés de farina i una a una les cobrim amb la barreja de tempura, fregint uns minuts en oli ben calent (170 º C) fins que daurin, i escórrer sobre un paper absorbent. Servim les ostres sobre les seves petxines netes i acompanyem amb la salsa, els fideus fregits i grills de llimona.
Tempura: En un bol posem l'aigua gelada, salpebrem al gust, i afegim batent la maizena, la farina a poc a poc, incorporant fins a aconseguir una barreja amb cos però força líquida, que flueixi i la deixem reposar.
Salsa: En una paella gran posem un rajolí d'oli i posem a suar l'all, amb una mica de sal a foc lent uns minuts, li afegim ½ tassa de crema de coco cuinant a foc mínim, fins que redueixi una mica, afegim un raig de Sake i el suc de llimona, salpebrem i movem suaument, cuinem perquè redueixi una mica a foc molt baix mentre fregim les ostres. A la salsa afegim 3 cullerades de crema de coco per aixecar-la i la deixem al foc 3 minuts més perquè prengui cos, la colem per un xinès i la aboquem en una salsera empolvorant amb coriandre.
Fideus: En l'oli calent on fregim les ostres (180 º C) tirem els fideus d'arròs fins que s'inflen, deixem daurar lleugerament, els traiem i deixem escórrer.
Nota gastronòmica:
Als mariscs li va millor el pebre verd.
Per provar la temperatura de l'oli a 170 º C, si no tenim termòmetre, deixem caure unes gotes del tempura, si es dauren i flota aquesta l'oli a punt, per a 180 ° C, posem un trosset de fideu si s'infla és la temperatura correcta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada