VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

11 de juny del 2012

BORSHT (SOPA de REMOLATXES)

BORSHT (SOPA de REMOLATXES)
Ingredients (6 persones)
• 1 quilo de remolatxes • 2 pastanagues • 1 ceba • 1 branca d'api • 3 litres d'aigua • Sal i pebre • 1/2 tassa de sucre • 1/2 tassa de suc de llimona • Crema de llet, a gust (veure tradicions).
Preparació
Peleu les remolatxes, les pastanagues i la ceba. Tallar les remolatxes en quatre i posar-les en una cassola juntament amb la branca d'api, les pastanagues partides pel mitg i la ceba sencera, l'aigua, la sal i el pebre.
Cuinar fins que les remolatxes estiguin tendres. Colar i
reservar les remolatxes.
Tornar el líquid a la cassola. Agregar el sucre i el suc de llimona. Escalfar fins que es dissolgui el sucre, provar i, si cal, rectificar.
Tallar les remolatxes cuites en juliana fina i escampar sobre el borsht.
Servir calent o fred. Acompanyar amb la crema de llet tot just batuda disposada en una gerreta (*).
Tradicions
El borsht és una sopa russa, fred o calenta, amb carn o sense, es va incorporar al receptari jueu com a part de la cultura d'un poble que va anar prenent el que més apreciava de cada lloc.
(*) Atenció!! amb les regles del kashrut i que son comunes a tots, quan el borsht es amb carn, no es serveix crema de llet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada