BORSHT (SOPA de REMOLATXES)
Ingredients (6 persones)
•
1 quilo de remolatxes • 2 pastanagues • 1 ceba • 1 branca d'api • 3 litres
d'aigua • Sal i pebre • 1/2 tassa de sucre • 1/2 tassa de suc de llimona •
Crema de llet, a gust (veure tradicions).
Peleu
les remolatxes, les pastanagues i la ceba. Tallar les remolatxes en quatre i
posar-les en una cassola juntament amb la branca d'api, les pastanagues
partides pel mitg i la ceba sencera, l'aigua, la sal i el pebre.
Tornar
el líquid a la cassola. Agregar el sucre i el suc de llimona. Escalfar fins que
es dissolgui el sucre, provar i, si cal, rectificar.
Tallar
les remolatxes cuites en juliana fina i escampar sobre el borsht.
Servir
calent o fred. Acompanyar amb la crema de llet tot just batuda disposada en una
gerreta (*).
Tradicions
El
borsht és una sopa russa, fred o calenta, amb carn o sense, es va incorporar al
receptari jueu com a part de la cultura d'un poble que va anar prenent el que
més apreciava de cada lloc.
(*) Atenció!! amb les regles del kashrut i que son comunes a tots, quan el borsht es amb
carn, no es serveix crema de llet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada