VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

5 de desembre del 2010

Rotllets d'Aiguardent, Borratxos, de Conyac, de Vi,...

Els rotllets d'aiguardent, es un postre típic de la Comunitat Valenciana, sobretot a la zona de Castelló, i us puc jurar que son molt bons, les receptes que afegeixo a continuació son unes receptes que m'ha fet arribat un bon amic de Castelló. Espero que us agradin tan com a mi.

Rotllets d'Aiguardent
Ingredients:
250 gr. Farina i Bicarbonat amònic
250 gr. Sucre
3 / 4 de litre d'Oli
1 l. Aiguardent
Suc de llimona
Elaboració
Es pasta tot junt, tenint en compte que els líquids (oli, aiguardent i suc de llimona) han d'estar un xic calents. Es refina la pasta, es formen els rotllets sobre una fusta en farinada, i s'introdueix en el forn per a la cocció.

Rotllets d'Aiguardent i Sagí
3 rovells,
3 tassetes de sagí,
3 tassetes de sucre,
3 tassetes d'aiguardent de pastes
Farina.
Clares batudes y sucre en pols
El sagí, ben treballat, s'ajunta amb els rovells, seguint treballant-ho amb el sucre i l'aiguardent. Quan sigui ben lligada la massa, s'estira i se'n formaran els rotllets i, abans de ficar-los al forn, es passaran per clara batuda i sucre en pols.

Rotllets Borratxos
500 gr. de sagí, mig got de vi de Xerès semi-sec, uns grams de canyella en pols, 30 gr de sucre, un polsim de clavell d'espècia, i de farina, la que calgui per a fer una pasta semblant al pa.
Elaboració:
Es fan els rotllets prims i menuts. En estar cuits, es passen per aigua i per sucre.

Rotllets al Conyac
Un gotet de bon conyac; un d'oli i un de sucre; farina, la que demani una pasta consistent i no dura.
Elaboració:
Tot ben pastat, se'n formen els rotllets i es fiquen al forn. Podem ensucrar-los, humitejant-los prèviament amb una mescla d'aigua i conyac.

Rotllets Escaldats
* 8 ous,
* 180 gr. de sucre,
* Oli molt fi;
Farina, la necessària per a una pasta ni tova ni dura.
Elaboració:
Desfarem els ous amb les mans, sense batre'ls. Se'ls tira després el sucre i l'oli, remenant-ho sense parar; després, a poc a poc, la farina, i es pasta tot bé. Farem els rotllets menuts i prims i els passarem uns moments per una paella amb aigua bullint; els traurem i els arreglarem sobre una post coberta per una tela més del doble d'ampla que la post. Tots ja arreglats; els taparem amb una tela, que els abrigarà per baix i per dalt, i els deixarem així dues o tres hores. Finalment, els courem al forn.

Rotllets Ronyosos
14 ous,
una tassa d'oli;
la farina necessària par a fer una pasta ni tova ni dura.
Elaboració:
Després de ben pastat, se 'n fan els rotllets i es couen.
A part es farà un almívar --al punt de boleta-- en un recipient gran on anirem capbussant porcions de rotllets fins que s'ameren bé i, en traure'ls, procurarem que se assequin sobre una reixa. Es necessitaran per a l'almívar uns 750 gr. de sucre.

Rotllets de Sagí
Per cada rovell, una tasseta de sagí, una de sucre i una d'aiguardent de pastes. Ben treballat el sagí, se li afegeixen els rovells, treballant-ho; després el sucre; finalment, l'aiguardent, sense parar de pastar-ho. Cuits els rotllets, es passen per clara ben batuda i per sucre.

Rotllets "Sequillos"
9 ous, 360 gr. d'oli, i 400 gr. de farina, i sucre
Elaboració:
Es baten els ous, reservant-ne primer dues clares; se'ls va tirant a poc a poc la farina, removent-ho sempre cap a la dreta; ja ben mesclat tot, hi afegirem, molt a poc a poc, l'oli. Els donarem forma de rotllets o allargada, i els pintarem amb clares batudes a punt de neu i sucre.

Rotllets de Vi
360 gr. de sagí
240 gr. de sucre
mig gotet de xerès (o mistela);
un pessic de clavell molt i farina.
Elaboració:
Treballarem primer el sagí i el sucre; ben pastat ja, anirem tirant-los el vi a poc a poc i sense deixar de treballar-ho; després, hi tirarem el clavell i la farina, també a poc a poc, fins que tinguem una pasta com la del pa. En formarem els rotllets i els portarem al forn. Ja cuits, els submergirem ràpidament en aigua calenta, i es remenen entre el sucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada