VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

23 de desembre del 2010

Recepta de Fisher de Nadal (cervesa calenta especiada i reconfortant)

Avui us porto una recepta molt especial i molt gustosa, fa temps que no prenia la cervesa com la d'aquesta recepta (la darrera vegada va ser a Bèlgica), i us garanteixo que es molt bona i va be per aquestes dates.
La hi trobat a una web que tinc col·locada a "Els meus blocs preferits", es Saveurs du Monde, i us poso l'enllaç perquè podeu consultar la recepta original en francès per si us interessa. Bones Festes ¡! 
Veure la recepta original a « Saveurs du Monde » (en francès):

Heineken us proposa descobrir la cervesa calenta Fischer de Nadal, una recepta sorprenent
Al segle XVII, la cervesa es servia a temperatura ambient o escalfada en un recipient per a desenvolupar les seves virtuts digestives. Al segle següent, a les tavernes, es bevia cervesa calenta acompanyada amb claus d'olor i espècies. També existia un dispositiu anomenat "escalfador de cervesa" que venia a ser un tub de metall que s'omplia d'aigua bullint i que es submergia, tapat, dins de la cervesa.
Heineken us proposa retrobar aquella sensació gormanda, amb la Fischer Nadal 2010. La cervesa ofereix un color ambre, una escuma cremosa, amb notes aromàtiques de fruites i espècies al nas, a la boca un gust dolç amb un toc d'acidesa i una amargantor lleugera, rica en canyella, cítrics i caramel. Una cervesa que s'adapta perfectament per l'elaboració d'una cervesa calenta.
Ingredients (per 4 gots de ¼ de litre)
1 litro de cervesa de Nadal Fisher
Xarop
150 ml d'aigua i 100 g de sucre
la pell ratllada de 1/2 llimona, 1/2 taronja i 1/2 llima
El suc d'una llima
18 g d'espècies (canyella, grans de cardamom, gingebre, vainilla, clau d'olor)
Elaboració
Rentar els cítrics.
En un cassó posar el sucre, l'aigua, les especies, i la pell ratllada dels cítrics.
Bullir 1 minut, un cop fora del foc incorporar el suc de llima.
Deixar en infusió 10 minuts, després filtrar.
Escalfar 250 ml de cervesa (a temperatura ambient) al microones a 900 W de potencia durant 1 minut per evitar que escumi.
Afegir 60 gr. o 60 ml del xarop a la cervesa i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada