VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

5 de desembre del 2010

Panadons

Ingredients pel farcit:
Espinacs (2, 3 o 4 Kgr).
1 o 2 alls trencats i un grapat de panses (millor de Corint, sense pinyols)
Oli d´oliva (per fregir)
Elaboració de la pasta:
1 Kgr. de farina
3 ous
1 got d´oli d´oliva, 1 de llet i aigua
Preparació:
Preparem la pasta barrejant la farina, els ous, l´oli, la llet i l´aigua. Ha de quedar una massa ben espessa. Deixem reposar ½ hora com a mínim. Després fem boles mes o menys com una mandonguilla, les posem damunt d´una fusta enfarinada i les allisem amb un corró.
Per altra banda haurem preparat el farcit. Rentem els espinacs, els tallem, els escaldem amb poca aigua i els escorrem bé. Posem abundant oli en una paella i els fregim bé amb les panses i els alls.
Per preparar les crestes, pintem les masses allisades amb un pinzell i oli. Posem cullerades d´espinacs fregits per farcir i les emboliquem en forma de mitja lluna, tancant les bores amb un doblec. Finalment les introduïm al forn fins que quedin ben rossetes.
Un cop cuites, es treuen del forn, i en calent s´hi posa un raig d´oli per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada