VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

5 de desembre del 2010

Coca de Sant Joan

Ingredients per a la crema pastissera:
625 ml. de llet
5 rovells d'ou
125 grs. de sucre, una branca de canyella i una pell de llimona
50 grs. de farina de panís ("maizena")
Elaboració:
Posar a bullir la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella. Mentrestant, batre els rovells d'ou amb el sucre. Un cop ben batut, afegir, poc a poc, la farina de panís. Incorporar la llet (colada i una mica refredada). Barrejar bé tot, tornar a colar i posar al foc. S'ha de tenir al foc, sense deixar de remenar, fins a espessir. Posar la crema en una safata, tapar amb film transparent (procurant que el film toqui la crema) i deixar refredar.
Ingredients per a la massa de la coca
300 grs. de farina (aprox.), 100 grs. farina d'ametlla i 35 grs. de llevat fresc
2 ous
50 grs. de mantega i 75 ml. de llet
60 grs. de sucre, 5 grs. de sal i la pell d'una llimona ratllada
Elaboració:
Desfer el llevat amb la llet tèbia i reservar. En un bol, batre els ous i el sucre. Afegir la sal, la pell de llimona ratllada i la mantega. Barrejar-ho tot bé.
Incorporar a la barreja el llevat amb la llet, la farina d'ametlla i, poc a poc, la farina. Us aconsellem que afegiu la farina amb un colador, d'aquesta manera no es faran grumolls i la massa quedarà més flonja.
Anar incorporant farina fins que la massa no s'enganxi als dits. Treballar la massa i fer una bola i deixar reposar durant 15 minuts tapada amb un drap. Mentrestant, untar amb oli o mantega una llauna de forn.
Dividir la massa en dues porcions. Estirar una de les porcions amb el corró i donar-li forma ovalada. Posar-la a la llauna. Repartir la crema pel damunt de la massa. Estirar l'altra porció de massa, posar-la al damunt de la que tenim a la llauna i tancar la coca. Per a que quedi ban tancada podem pintar les vores amb clara d'ou.
Deixar reposar la coca durant 45 minuts tapada amb un drap humit. Passat aquest temps, pintarem la coca amb ou batut i la decorarem amb fruites confitades, pinyons o ametlles filetejades.
Posarem la coca al forn, prèviament escalfat, uns 30 minuts, a una temperatura d'entre 160/170º. Courem fins que estigui daurada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada