VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

6 de desembre del 2010

Orelletes

Ingredients per a 16 orelletes.
Farina (la que admeti la pasta)
2 ous
Sucre i un xic de sal.
25 gr de coriandre, i 25 gr de matafaluga
1 copeta d'anís, 1/4 de litre d'aigua i una mica d'essència de llimó
Elaboració:
Bull el coriandre i la matafaluga en 1/4 de litre d'aigua durant 5 minuts, cola-ho i reserva el suc fins que se refredi.
En un recipient aboca l'aigua freda, els ous, un sarpat de sucre, l'anís, una mica d'essència de llimó, una mica d'oli i una mica de sal i ves-hi tirant farina remenant-ho, fins que la pasta no n'admeti més. Ha de quedar una pasta espessa i homogènia. Agafa porcions de la pasta i tira un raig d'oli. Vés-los treballant amassant-los, com si es volgués fer un panet i deixa'ls reposar amb unes gotetes d'oli a sota perquè no s'enganxin.
Un cop hagis treballat tota la massa i tinguis les porcions del que seran les orelletes comença per la primera que has treballat i estira-la amb un rodet fins que quedi ben fina. Posa-la en una paella grossa amb oli ben calent fins que quedi daurada, retira-la, deixa-la refredar una mica i tira-hi sucre per damunt. Repeteix aquest procés amb la resta de pasta.
El truc: les orelletes són més bones com més primes siguin, així que a l'hora d'estirar la pasta amb el rodet procura que quedi ben estirada. S'acostumen a fer a l'estiu perquè la textura de les orelletes varia amb el clima que faci, així, si hi ha un clima sec, la pasta estarà seca i més cruixent, en canvi, si fa un temps humit la pasta quedarà més molla i menys cruixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada