VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

5 de desembre del 2010

Coca de Llardons

Ingredients:
1 Làmina de pasta de full (*)
200 gr. de llardons (**)
100 gr. de pinyons
50 gr. de sucre
1 ou
Farina

Elaboració
Descongelar la pasta de full, estirar amb l'ajuda d'un corró enfarinat, donant-li el llarg de la llauna, i un 1 cm i ½ de gruix, picar els llardons, repartir bé la meitat per sobre de la massa i doblegar sobre si mateixa .
Treballar-la amb cura perquè no es trenqui, escampar la resta, passar el corró per sobre, posar els pinyons i pressionar amb les mans perquè s'adhereixin bé.
Empolsar amb sucre i coure al forn prèviament escalfat a 190º, uns 20 minuts, vigilant ja que ha de quedar torradeta i tenint cura dels pinyons.
Deixar refredar abans de servir.

(*) Pasta de full: En el apartat de Receptes/Patates, Verdures i Pa, hi trobareu la recepta, si voleu fer-la vosaltres a casa.
(**) Llardons: Un llardó és cadascun dels trossos de sagí fregits que resten després de premsar-lo per extreure'n el llard, de manera que queden daurats i cruixents. Es venen a pes a xarcuteries i cansaladeries de Catalunya, i a l'època de Carnaval és habitual trobar-ne també a les pastisseries. S'utilitza com aperitiu, per a picar entre hores i indispensable per a fer la coca de llardons típica de molts indrets i diferents festivitats .Alguns xarcuters els utilitzen per a fer la botifarra d'ou, ja que a Barcelona els dos productes estan fortament associats al Dijous Gras.
Article extret de Viquipèdia en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada