Ingredients
250 gr. Farina de blat, llevat fresc, oli, aigua i sal
250 gr. Farina de blat, llevat fresc, oli, aigua i sal
Farciments:
Pebrot i Albergínia escalivades
Salsitxa o botifarra crua
Arengades fresques de la costa.
Elaboració:
Amb 250 gr. de farina, llevat dissolt en aigua tèbia, un got petit d'oli d'oliva i un pessic de sal, fem una massa.
Afegir tota la farina que admeti, procurant que no arribi a enganxar-se a les mans . Un cop ben feta la pasta, la deixem reposar tapada amb un drap de cuina a temperatura ambient, fins que vegem que fermenta i dobla el seu volum (Importantíssim).
Aleshores estirem la massa fent coques, de la mesura i de la forma que vulguem, no aplanar-les amb el corró perquè llavors perdrien part de la fermentació.
Farciments:
Un cop llestes, sobre la base de la coca hi posarem:
1.- L'escalivada a tires, i la botifarra crua, ó
2.- L'escalivada a tires, i les arengades netes i sense escates ni espines.
Amanim amb un bon raig d'oli d'oliva, posem un pessic de sal (sobre l'escalivada), i ho posem tot al forn ben calent, fins que veiem que la coca està daurada.
Amb la base, si només li posem un raig d'oli, surt una coca boníssima que acompanya qualsevol pica-pica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada