VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

27 de març de 2011

Tupina (Llom, butifarra i costella de porc confitats)


La conserva del confitat de porc, o també dit tupina, s’elabora seguint la recepta tradicional. Es fa amb el llom sencer del porc, tallat a llenques, costelles de porc a trossets, botifarres crues senceres, llard, oli i sal. Primer es deixen reposar uns dies el llom i les costelles, salades, perquè¨ perdin l’aigua i la sal, mentre es deixen assecar les botifarres. A continuació, es posen en una cassola, ofegades amb meitat de llard i meitat d’oli, a un foc molt lent (confitar). Un cop confitada, la carn (ha agafat color), es tallen trossos de la botifarra, i si es vol es trosseja un xic mes el llom, i es posa en un tupi (o flascó de vidre de broc ample), i s’hi aboca el suc resultant de la cocció del confitat, degudament colat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada